Actiune dincolo de zgomot

Zgomot… și dincolo de el

Zgomot,

Tot mă gândesc la faptul că lumea este mult prea zgomotoasă.
Cei care nu fac nimic fac zgomot, astfel încât să nu fie atât de vizibil faptul că nu fac.

Eu nu mai vreau să aud. Nu mai vreau bruiajul ăla de la cei care zic că nu suntem, că nu facem, că nu putem, că e degeaba, că nu de noi depinde, că mai bine nu, că mai bine rar, că mai bine fără….

De câte ori crezi că poți face ceva, ai început deja sa reușești. Am mai vorbit într-un alt articol despre cum noi credem cu tărie în puterea contribuțiilor mici. Și da, toate acțiunile pe care le poți face tu NU SUNT SUFICIENTE pentru a transforma lumea în care trăim într-una care să fie sustenabilă.

Dar pentru ca această lume să devină una sustenabilă,
este nevoie ȘI DE TOATE acțiunile tale.

Mai mult decât că este NEVOIE. Este NECESAR.

Natura nu e mamă, nu e substrat, nu e soră, nu e fiică. Natura nu ne vede, nu ne simte, nu ne vorbește. Natura suntem toți, și totul este natură.

Totul era aici. Noi doar am schimbat locul în care erau/se întâmplau lucrurile, iar reordonarea aceasta a noastră nu e una pozitivă, nu face bine. 
Probabil ceea ce ar trebui să facem este doar să începem să repunem și să lăsăm să se pună lucrurile înapoi în forma în care erau ordonate. Dacă poate, să REajungă la ordinea inițială, iar dacă nu, să o facă pe cea nouă de la SINE, fără intervenția noastră.

Și probabil atunci, și ABIA atunci, cei care nu fac nu vor avea de ce să mai facă zgomot și vom putea avea parte de liniștea tăcerii. 🙂

____________________

____________________

Ce îți punem la dispoziție?

Poți învăța mai multe despre plantele medicinale la cursul pe care îl avem dedicat plantelor comestibile Curs de plante sălbatice comestibile, la cel de Curs de Unguente din Plante Medicinale sau la oricare dintre cursurile de Plante medicinale.

Dacă te pasionează culesul de ciuperci și ai vrea să înveți să identifici mai multe specii, te invităm la cursurile noastre, pe care le găsești aici. Vei găsi atât cursuri în variantă online, cât și cu evenimente practice, în natură.

Dacă vrei să afli mai multe despre plantele medicinale prin intermediul cărților, îți punem la dispoziție mai multe titluri pe acest subiect, cum ar fi: Rețete culinare din flori, Plante medicinale cu efect antiviral sau Uleiuri, creme și unguente din plante medicinale.