Amanita caesarea (crăiță, roiniță) – identificare
Etnografia ciupercii Amanita caesarea (crăiță, roiniță) Amanita caesarea (crăiță, roiniță) are un lung istoric de consum, încă de pe vremurile Imperiului Roman, așadar de mai bine de 2000 de…
Etnografia ciupercii Amanita caesarea (crăiță, roiniță) Amanita caesarea (crăiță, roiniță) are un lung istoric de consum, încă de pe vremurile Imperiului Roman, așadar de mai bine de 2000 de…
Etnografia ciupercii Agaricus campestris (ciuperca de câmp) Agaricus campestris (ciuperca de câmp) este una dintre cele mai cunoscute și consumate ciuperci din Europa. Pășunile pe care pasc oile, caii…
Etnografia ciupercii Morchella elata (zbârciog negru / suplu) Denumirea populară de „zbârciog” nu este atribuită unei singure specii, ci aproape tuturor speciilor care fac parte din următoarele patru genuri:…
Etnografia ciupercii Sarcoscypha coccinea Popular, Sarcoscypha coccinea (precum și suratele ei, de care cu greu se poate diferenția) se cunoaște sub câteva denumiri. În română o știm de ochiul…
Această ciupercă are trei mari avantaje. Primul este culoarea, nuanțele ei portocalii sunt absolut minunate în contrast cu alte alimente și creează niște preparate foarte plăcute din punct de…
Etnografie Etnografia ciupercii Flammulina velutipes (ghebe de iarnă) Până de curând se credea că „ciuperca enoki”, găsită adesea în magazinele alimentare și în diverse preparate din restaurante, numită și…
Ce este „Sindromul broaștei fierte” „Sindromul broaștei fierte” se folosește pentru a descrie un fenomen cu o evoluție suficient de lentă încât daunele sunt provocate într-o formă treptată și…
Această ciupercă este una aromată, care oferă un contrast de culoare interesant în orice preparat. Totuși, faptul că prezintă o carne subțire, dar tare (aproape ca un cartilagiu) impune…
Realizarea conservelor acasă este o activitate aproape obligatorie pentru oricine obișnuiește să cultive legume în propria grădină sau pentru practicanții de foraging. Recoltele apar în anumite perioade determinate, iar…
Fomitopsis betulina, până nu demult cunoscută cu numele de Piptoporus betulinus, este o ciupercă foarte comună, dar nicidecum lipsită de importanță. A intrat în atenția multora pentru proprietățile sale…