Evenimente

Home » Evenimente

Te fascinează culesul de plante și ciuperci
și ai vrea să practici această activitate?

Într-un cadru organizat, vei putea să înveți cum să culegi plante și ciuperci în condiții de siguranță, vei afla de ce anume trebuie să ții cont pentru a te feri de intoxicații (de la cele mai clasice, până la altele la care nu te-ai fi gândit). Vei face cunoștință cu minunata lume a acestora nu doar la nivel de identificare, ci vei începe să înțelegi și care este rolul lor în ecosistem.

Evenimentele următoare

Pentru mai multe informații, te rugăm să continui să continui să citești mai jos de lista evenimentelor

Cui i se adresează?

 • Persoanelor care vor să dobândească un pachet mai larg de cunoștințe în ceea ce privește elementele din flora spontană, recoltarea și procesarea elementelor din natură în scop alimentar
 • Persoanelor care vor să își completeze cunoștințele în materie de Foraging
 • Persoanelor care vor să își îmbogățească cunoștințele despre mediu
 • Persoanelor interesate de gătit cu elemente din flora spontană
 •  

Cazare și mâncare

Cazarea se face la cort și trebuie să dețineți un CORT PERSONAL și tot ceea ce este necesar pntru dormitul la cort (izolir/salteluță, sac de dormit etc.)

 • Mâncarea este INCLUSĂ. Noi punem la dispoziție mâncarea, dar este OBLIGATORIU să-ți aduci vesela personală pe care să o igienizezi singur, asta înseamnă că trebuie să ai la tine: farfurie/blid, lingură/furculiță/cuțit, cană de apă, burete de vase personal și produse de igienizare a vaselor de asemenea personale -> pentru a nu atinge un detergent de vase la comun. (Recomandăm produse ecologice.)
 • Locul de cazare este la capătul satului Sighiștel (care are și un magazin alimentar), într-o poieniță cu nuci ce oferă puțină umbră pentru zilele călduroase de vară.
 • Există o sursă de apă venită de la izvor.

Alt echipament necesar

 • Pentru turele în pădure: coș + briceag pentru culesul ciupercilor sau al plantelor, plase din material natural pentru plante, rucsac, recipient de apă cu apă, șapcă pentru soare, lanternă sau frontală, loțiune împotriva insectelor (țânțari/căpușe)
 • Bocanci sau încălțăminte adecvată mersului pe teren accidentat, ținând cont că uneori ne putem băga prin vegetație care să zgârie. Sugestii în plus: cizme de gumă, sandale de tip outdoor care să fie folosite strict în zona de corturi (nu în turele de teren).
 • Îmbrăcăminte lejeră, potrivită ieșirilor în natură. Recomandăm pantaloni lungi și mânecă lungă care să aibă și rol protector.
 • Suplimentar în rucsac, dar obligatoriu: pelerină / foiță / haină de ploaie.
 • NOTĂ: Vom avea la noi produse de vânzare. Dacă îți lipsește ceva din echipament și pentru că e complicat să le găsești, vom aduce câteva obiecte (cum ar fi: briceage și coșuri) pe care le avem și în magazinul online direct la fața locului.

Unde se țin evenimentele practice?

Evenimentul se va ține în Munții Apuseni, pe Valea Sighiștelului, un loc de o frumusețe sălbatică :). Munții Apuseni sunt foarte cunoscuți în întreaga lume pentru relieful carstic excepțional dezvoltat aici. Valea Sighiștelului are și o particularitate nemaiîntânită în lume: concentrarea de peșteri/ suprafață. Pe această vale sunt catalogate a fi aproximativ 160 de peșteri răspândite pe numai 15 km2 (peste 10 peşteri/km2).

Date fiind condițiile speciale din această perioadă, evenimentul se va ține în aer liber.

Evenimentele practice au loc în Munții Apuseni, grupa montană Codru Moma.

Ce îți propunem?

 • Activități dinamice în care participanții sunt implicați în procesul de învățare
 • Ture de Foraging ghidate, urmate de o analiză a elementelor recoltate, realizată și coordonată de unul dintre formatorii noștri
 • Toate mesele evenimentelor sunt tematice, având elemente din flora spontană.
 • Ateliere de procesare a alimentelor și conservare

NOTĂ: Turele pe teren au o lungime de aproximativ 5 km, având diferență de nivel variată (nu se desfășoară doar pe teren drept).

Beneficii

Îți punem la dispoziție un eveniment de Foraging, fiind primi care organizăm eveniment cu acest specific în România, astfel ai posibiltatea să obții cunoștințe într-o ramură foarte nouă.
Pe parcursul evenimentului vei învăța să folosești alimente provenite din foraging, pe care le poți transpune apoi în rețete pe care să le faci singur acasă. Aceste elemente au texturi diferite și gusturi mai puternice, necesitând de multe ori forme de pregătire/gătire diferită față de cele clasice din supermaket.

Pentru cine este potrivit?

 • dacă ești interesat de culesul de ciuperci sau de plante din flora spontană
 • sau de orice ține de micologie sau de botanică
 • și vrei să îți faci inițierea în studiul acestor organisme
 • să cunoști care este natura lor
 • ori să afli ce funcții au în ecosistem
 • și să percepi care este amploarea diversității lor

Cine organizează?

Urmărește video-ul de prezentare al proiectului mai jos!

Ce părere au avut cursanții noștri?

Simona Matache

Cea mai faina experienta in natura cu cei mai simpatici si profi oameni. Locul este unul magic, mancarea cu un gust aparte, foarte bun. M-am intors incarcata cu cea mai mare energie si cu prieteni noi, abia astept turele viitoare. Va multumesc ❤.

Laura Icobescu

"Teoria ca teoria, practica ne omoară!" e o expresie pe care o știm toți. Ca sa nu ne omoare practica la propriu, echipa IncrEdible, organizează aceste evenimente in inima naturii pentru a putea vedea, gusta, simți, mirosi și auzi toate plantele și ciupercile la ele acasă. E cadrul perfect pentru acumulare de informații și experiențe alături de oameni cu preocupări comune.

Emy Tripon

Super fain la foraging! învățăm o infinitate de plante și ciuperci pe care le putem găsi în pădurile noastre frumoase, dar învățăm și cum să le gătim corect, și am cunoscut o grămadă de oameni minunați care au aceleași interese ca mine, dar ne și distrăm prin pădure, iar noaptea la foc îi foarte frumos.