devino salbatic

Sălbăticește-te!

Știi cât este de greu să găsești cuvintele cu care să te adresezi cuiva?

Mai ales când este vorba de o postare publică, pe care o vor citi oameni din medii diferite, oameni cu care avem interacțiuni extrem de diverse… O încercare este de a te închipui interlocutor, pentru a putea defini mesajul cât mai bine, însă când este vorba de rețelele sociale lucrurile se complică mult: mesajul va fi citit deopotrivă de prietenii noștri, de cei apropiați, cei cu care am mânca din același bol de supă, dar și de oameni care ne ”văd” pentru întâia oară, cei care citesc cu curiozitate, dar poate și cu scepticism scrisul nostru.

Cum să facem mesajul nostru potrivit pentru fiecare? Că tare am vrea să reușească să fie un mesaj de chemare, un mesaj care să aducă oamenii la înțelegerea a ceea ce facem și să îi îndemne să ne ajute în această sarcină a noastră, devenind astfel și a lor.

Să începem cu o mică descriere a noastră:

”Suntem un grup de oameni care vrem să schimbăm lumea”… asta nu e mare lucru, lumea este plină de oameni ca noi.

”Suntem un grup de oameni care credem că îndepărtarea de natură nu ne ajută”… asta tot nu e mare lucru, suntem mulți care gândim astfel.

Însă vrem să facem schimbări mari prin reușita unor schimbări mici în oamenii cu care avem tangență, iar acestea să se reflecte în forma în care ei se comportă cu natura. Credem că omul care ajunge să cunoască felul în care funcționează natura, nu va putea decât să o ocrotească și să o iubească.

Pentru a reuși cât mai mult și cât mai multe în această direcție, am creat două instrumente: firma de antreprenoriat social, SC Incredible Forest Resources SRL și ONG-ul Enviromental Care Resources, făcând amândouă un corp comun, amândouă având același scop, fiecare lucrând însă cum și unde poate, cu ceea ce i se permite din punct de vedere legislativ și material. Ele au însă în comun multe lucruri, printre ele fiind și rețelele sociale și pagina web pe care o prezentăm aici.

Nu e prima dată când cerem ajutor. Și nici nu are să fie ultima, cu siguranță:

Informați-vă despre cum funcționează natura, vorbiți despre ea, petreceți timp cu ea, mergeți în pădure să vă căutați hrană, sălbăticiți-vă conștient pentru a deveni un antidot la abrutizarea urbană ce ne face să uităm cine suntem și de unde venim!