Curs de Unguente din Plante Medicinale

Home » Curs de Plante Medicinale » Curs de Unguente din Plante Medicinale

Curs despre plante medicinale - Cum se prepară un unguent?

De-a lungul timpului, plantele i-au oferit omului materie primă pentru haine, materiale de construcții, mâncare și, nu în ultimul rând, remedii pentru diferitele afecțiuni pe care acesta a început să le dezvolte.

Cunoștințele pe care le-au acumulat strămoșii noștri și care ne-au fost transmise nu ne sunt suficiente pentru a putea dobândi capacități de identificare corecte ale acestora. Pe lângă asta, siguranța noastră și a celor din jur primează și este loc de mai mult când vine vorba de informații.

Așa că, nu mai sta să te întrebi ce plantă te poate ajuta când ai o tuse sau o eczemă! Acest curs îți va elucida misterele unora din cele mai utilizate și comune plante medicinale până la cele mai mici detalii și te va ajuta să descoperi taine nebănuite ale acestora.

*

lana vopsita natural cu plante salbatice

Înscrierile

sunt deschise!

Motivați să înțelegem cât mai mult din ceea ce se întâmplă în jurul nostru, în lumea naturală, am descoperit multitudinea de întrebuințări pe care elementele din natură le pot pune la dispoziția noastră atunci când deținem informația necesară. 

În întreaga evoluție a omului, din cele mai vechi timpuri, doar elementele din natură au stat la baza supraviețuirii noastre ca specie și au fost și cele pe care le-am utilizat pentru a dezvolta întreg Universul artistic lăsat ca moștenire de generațiile anterioare perioadei industriale.

Urmărește prezentarea proiectului

Desfășurarea cursului de unguente

Cursul se desfășoară pe o platformă online, unde vei avea acces pe viață, așadar îl poți parcurge în propriul ritm.

Pe această platformă online de învățare vei avea un suport teoreticactivități de consolidare a cunoștințelorcursuri înregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.

Pentru finalizarea cursului, vei avea câteva examene pe care să le parcurgi, astfel încât să-ți poți fixa mai bine cunoștințele.

Norme și legislație

1. Precauții și norme
2. Inițiere în foraging
3. Legislație

incredible-forest-foraging-plante-tinctoriale-stachys

10 plante sălbatice și cultivate folosite sub formă de unguent

1. Symphytum officinale
2. Achillea millefolium
3. Humulus lupulus
4. Plantago sp.
5. Verbascum sp.
6. Rășină de conifere
7. Filipendula ulmaria
8. Rosa canina
9. Rosmarinus officinalis

plante-medicinale-salbatice-uscate-ceaiuri

Recoltarea și uscarea plantelor medicinale

1. Uscarea plantelor medicinale
2. Recoltarea plantelor medicinale

incredible-foraging-lamium-purpureum-flori-flowers

Unguente - descriere practică

1. Realizare
2.Folosință
3. Administrare

symphtyum-officinale

Ce sunt și cum preparăm unguentele?

1. Ce sunt unguentele?
2. Materiale necesare
3. Alegerea materialului vegetal
4. Prepararea unguentelor

Suportul teoretic scris este COLOR

Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. Acesta poate fi vizualizat la o rezoluție mare pe orice ecran. 

 

Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

Video-cursuri înregistrate

Există evenimente practice?

La acest curs nu există evenimente practice incluse în preț. Dacă există o disponibilitate din partea cursanților pentru a participa la evenimente practice, le vom organiza contra-cost.

Cât costă?

Cine sunt trainerii?

Iulia Demeter
Ghid micologic
&
Trainer outdoor
Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic
Anca Corduban
Inginer Silvicultor
&
Forager Chef
Andreea Olaru- farmacist și biolog la IncrEdible
Andreea Olaru
Farmacist​
&
Biolog
incredible-foraging-purple-flowers

Ce vei putea face după terminarea acestui curs?

Cui se
adresează?

Ce părere au avut cursanții noștri?

"Buna ziua si bine v-am regasit. Ma bucur mult pentru aceste cursuri care prin munca dumneavoastra foarte intensa ne-ati facut pe noi ,,mici studenti,,- in cunoasterea mai profunda a tot ce tine de plante, cum sa preparam unguente, tincturi etc. Cum se bucura un copil cand ii aduci jucarii , asa m-am bucurat eu la intalnirea cu cursul de unguente, atatea retete minunate, este super interesant si tin sa va multumesc pentru informatiile pretioase, dar si tincturi, iar cel cu aparatul respirator este SUPERB. Felicitari pentru tot ce faceti si succes pe mai departe.Eu personal VA MULTUMESC ca v-am gasit."
MURARIU FLORINA
"Pe lângă prezentarea procesului propriu-zis de preparare a unguentului, cursul ne prezintă aspecte importante legate de recoltarea, transportul, uscarea și conservarea plantelor. Pe unele le știam dar pe altele nici nu le bănuiam. Sunt de un real folos sfaturile date. De asemenea mi s-au părut interesante informațiile privind principiile active ale plantelor. Am înțeles cât de important e să știm care e perioada din zi potrivită pentru recoltare în funcție de tipul de plantă și perioada din an potrivită culegerii bulbilor, mugurilor, scoarței, frunzelor, florilor, fructelor și semințelor. M-am bucurat să aflu cum putem întârzia râncezirea produsului, lucru pe care nu l-am știut când am făcut primul meu unguent. Fișele botanice conțin descrieri amănunțite însoțite de planșe, fotografii relevante și video-uri explicative iscusit realizate. Felicitări trainerilor! Recomand cu drag acest curs!"
ȘOAGĂR CLARA-CRISTINA

Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774504773.