Ecosistemul IncrEdible

Ecosistemul IncrEdible

După 4 ani nu ne oprim. Programele IncrEdible care te (re)conectează cu natura, continuă!

Dăm startul activităților noastre din 2022! Și în acest an ne dorim să creștem numărul iubitorilor de natură, să auzim cât de des poveștile voastre care stau mărturie că ați venit la cursurile și evenimentele IncrEdible într-un fel și ați plecat transformați, deciși să vă reconstruiți relația cu natura, acordându-i atenția, grija și respectul vostru. Cu atât mai mult acum, când pandemia de Covid-19 ne-a arătat, fără echivoc, dependența noastră de natură și nevoia continuării educației pentru și prin natură, în ciuda constrângerilor de timp, bani ș.a.

Sorcova IncrEdible

De multe ori ați venit sceptici la cursurile și evenimentele IncrEdible, dar după aceea ați rămas prieteni pe veci atât cu natura, cât și cu noi, cei din echipa IncrEdible 🙂
Și, pentru a începe anul cum se cuvine, în loc de sorcovă, am ales să rememorăm povestea unuia dintre tinerii clienți și prieteni IncrEdible. Un puști care, la primul eveniment organizat vreodată de noi, a cules prima ciupercă din viața lui. Pentru Robert, senzația aceea de a descoperi, alături de părinții și fratele lui mai mic, ciuperca in mediul ei natural, de a o putea mirosi, pipăi, fotografia și mai ales învăța despre ea!, a fost extraordinară. Atât de puternică, încât acum, după câțiva ani, elev de clasa a IV-a fiind, e sigur că iubește și respectă natura și vrea să urmeze un mod de viață natural și sănătos. Și că dorește să împărtășească valorile acestea și cu prietenii și colegii lui de clasă.

Știi tu, povestea lui Robert e exact genul de întâmplare din categoria celor care te însoțesc toată viața! Devii activist, apărător al naturii și nu știi de unde ți se trage. Devii chef bucătar și nu știi de unde până unde preferi sa gătești cu ingrediente sălbatice mai mult decât cu orice. Devii mai bun, mai conectat și mai empatic cu toate vietățile din jurul tău…

5 motive pentru a fi IncrEdible în 2022

  1. Devii, devii… Acesta e, de altfel, punctul comun al poveștilor fiecăruia dintre voi, clienții și prietenii IncrEdible. Știm că pandemia de Covid-19 a bulversat viața ta, ca și pe a noastră. Dar tot ea, pandemia, ne-a arătat că avem șansa de a ne pregăti pentru viitoarele epidemii sau dezastre. De a învăța cum să fim rezilienți. Asta nu se poate fără natură.
  2. Economisești. Practic, costul unui curs IncrEdible se amortizează rapid atunci când coșurile sunt pline după ieșirile în natură, la cules de plante, ciuperci, fructe… Toate, culese în cunoștință de cauză și sustenabil.
  3. Te însănătoșești în natură. Și familia ta la fel. Studiile arată clar că sănătatea fizică și psihică, performanțele intelectuale și coeziunea socială sunt îmbunătățite semnificativ atunci când intrăm frecvent în contact cu elementele naturale. La IncrEdible plantăm sămânța din care să rodească și să crească cât mai mulți oameni conștienți de locul lor în natură, alături de alte viețuitoare.
  4. Investești inteligent. Într-o lume atât de schimbătoare ca cea în care trăim astăzi, cea mai bună investiție posibilă este cea în cunoștințe, mărind capacitatea ta și a celor din jurul tău de a fi adaptabili și rezilienți, prin faptul că dobândești mai multe abilități de folos atunci când trăiești aproape de natură.
  5. Faci parte din comunitatea IncrEdible. Nevoia programelor de educație este evidentă, cifrele IncrEdible fiind relevante: 6 angajați, 500 de elevi la cursurile oferite de noi, zeci de proiecte de peisagistică în ecologic derulate / an, 5 pagini web, 6 grupuri online cu peste 15000 de membri șiii un număr nedeterminat de colaboratori și susținători foarte apropiați.

Cum te poate ajuta IncrEdible în 2022

IncrEdible, deși acționează pe diferite fronturi, are un numitor comun: absolut toate acțiunile noastre sunt îndreptate spre a trezi interesul și respectul tău față de natură – și asta pentru că noi credem că omul rănește natura pentru că nu o cunoaște, iar altă cale decât natura nu există pentru locuitorii planetei Pământ.

IncrEdible Cursuri: îți oferim atât cursuri teoretice cât și practice; cele două mergând mână în mână. Întrucât considerăm că luate separat (atât procesul de a învăța doar din teorie, cât și cel doar cu partea practică) sunt insuficiente, dublat de numărul limitat de traineri profesioniști în domeniu, ne-a făcut să putem oferi evenimentele practice aproape exclusiv cursanților înscriși la cursurile teoretice online. Pe lângă pagina aceasta, suntem prezenți și pe facebook.

IncrEdible Proiectare: echipa noastră multidisciplinară are capacitatea de a dezvolta pentru tine un proiect necesar dacă te muți în mediul rural. Îți arătăm forma prin care tu să abordezi corect, ecologic și auto-sustenabil domenii precum: agricultura, zootehnia sau antreprenoriatul. Detalii găsești aici.

IncrEdible Magazin: este magazinul tău pentru a pune în practică activitățile învățate la cursurile noastre. Dar, în egală măsură, aici poți cumpăra cele necesare pentru a te pregăti pentru o incursiune în natură. Sau, de ce nu, atunci când vrei să achiziționezi un suvenir sau un cadou pentru cei dragi, de la cărți de specialitate, la coșuri de răchită sau cuțite și echipamente și suveniruri.
Le găsești pe magazinulculegatorului.ro
De asemenea, intră pe facebook aici.

MushRoMania: este o pagină dublată de un grup, dedicat ciupercarilor. Aici găsești o abordare mai amplă a lumii ciupercilor, care nu e limitată doar la partea de consum.

colectie logo-uri IncrEdible
Logo-urile IncrEdible

Comunitatea IncrEdible te așteaptă

Te asigurăm că ecosistemul IncrEdible este și va rămâne unul orizontal, flexibil, ecologic, social și auto-sustenabil. Aproape de tine. Pentru ca tu să te poți (re)conecta în cunoștință de cauză și în siguranță cu natura. Să înveți să fii rezilient, împreună cu familia ta, în orice context.


Verifică periodic noutățile noastre aici și hai la cursuri și evenimente!

____________________

Ce îți punem la dispoziție?

Dacă te pasionează culesul de ciuperci și ai vrea să înveți să identifici mai multe specii, te invităm la cursurile noastre, pe care le găsești aici. Vei găsi atât cursuri în variantă online, cât și cu evenimente practice, în natură.

Dacă vrei să afli mai multe despre ciuperci prin intermediul cărților, îți punem la dispoziție mai multe titluri pe acest subiect, cum ar fi: Ghidul culegatorului de ciuperci – 555 specii

Orice pasiune are nevoie de unelte specifice pentru a o putea face la un nivel cât mai înalt, briceagul pentru ciuperci fiind un element de nelipsit.

Pentru a culege responsabil și în siguranță d.p.d.v. alimentar, îți recomandăm să culegi ciupercile într-un coș de nuiele, astfel încât acestea să fie transportate la aer și să existe și posibilitatea de a împrăștia