Curs de Ciuperci Sălbatice Comestibile

Home » Curs de Ciuperci Sălbatice Comestibile

Ești fascinat de Universul ciupercilor?​

Dacă ești interesat de culesul de ciuperci din flora spontană sau de orice ține de micologie și vrei să îți faci inițierea în studiul acestor organisme, să cunoști care este natura lor, ce funcții au în ecosistem și să percepi care este amploarea diversității lor, acesta este un curs special gândit pentru tine.

Înscrierile sunt deschise!

Motivați să înțelegem cât mai mult din ceea ce se întâmplă în jurul nostru, în lumea naturală, am descoperit multitudinea de întrebuințări pe care elementele din natură le pot pune la dispoziția noastră atunci când deținem informația necesară. 

În întreaga evoluție a omului, din cele mai vechi timpuri, doar elementele din natură au stat la baza supraviețuirii noastre ca specie.

Urmărește prezentarea proiectului

Desfășurarea Cursului de Ciuperci Sălbatice Comestibile

Cursul se desfășoară pe o platformă online, unde vei avea acces pe viață, așadar îl poți parcurge în propriul ritm. Pe această platformă online de învățare vei avea un suport teoreticactivități de consolidare a cunoștințelorcursuri înregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.

Pentru finalizarea cursului, vei avea câteva examene pe care să le parcurgi, astfel încât să-ți poți fixa mai bine cunoștințele.

Introducere în micologie

Introducere în studiul ciupercilor. Concepte de bază și istoria Micologiei

Ciupercile: poziția taxonomică

Ciupercile: poziția taxonomică

Studiul biodiversității fungice

Taxonomia modernă și clasificarea Regnului Fungi

recolta ciuperci

Norme și bune practici ale culesului

Culesul din flora spontană nu se poate face oricum. În acest capitol vei învăța să culegi sustenabil și vei afla ce ai de făcut pentru a respecta toate normele de siguranță alimentară și cum să fii pregătit pentru ieșirile în teren.

IncrEdible Curs Express

Principalele grupuri taxonomice

Principalele grupuri taxonomice (Ascomycota și Basidiomycota)

Ecologia generală a fungilor

1. Strategii ecologice ale ciupercilor
2. Structuri și rol ecologic
3. Habitate micologice

Macromicete: Ascomycota

Ascomicete

Ascomicete: grupuri principale, clasificare și caracteristici

Macromicete: Basidiomicota

Basidiomicete

Basidiomicete: grupuri principale, clasificare și caracteristici

Biologia și Ciclul biologic

Funcția și ciclul biologic (în cadrul încrengăturilor: Ascomycota și Basidiomycota)

Boletus (hribi) gătiți

Resurse micologice 1

Întrebuințarea tradițională a ciupercilor

Resurse micologice 2

Importanța ciupercilor în viața noastră

Suportul teoretic scris este COLOR

Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. Acesta poate fi vizualizat la o rezoluție mare pe orice ecran. 

 

Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

Videoconferințe pentru înțelegerea materiei

Îți punem la dispoziție o serie de conferințe prin care se explică anumite subiecte din curs.

Există evenimente practice?

Momentan nu există evenimente practice la acest curs.

Cât costă?

Poți achita acest curs, sau oricare din cursurile noastre, în până la 12 rate FĂRĂ DOBÂNDĂ. Află mai multe.

Cine sunt trainerii?

Iulia Demeter
Ghid micologic
&
Trainer outdoor
Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic

Ce părere au avut cursanții noștri?

"Cursul de ciuperci salbatice mi-a depasit asteptarile, de la informatiile cuprinse in el pana la modul de predare variat si interactiv! Il recomand tuturor celor care isi doresc sa invete cum sa identifice CORECT ciupercile. Este absolut esential pentru un culegator, fie el chiar si cu experienta in cules ciuperci, dobandita de la parinti si bunici – de ce? pentru ca multe din credintele populare am descoperit ca nu sunt valide si pot dauna grav daca le folosim ca si ghidaj fara alt studiu!."
CRISTINA TOPCIOV
"Cursul te introduce în lumea minunată a ciupercilor prin texte bine documentate, planșe, fotografii și videoclipuri în care cei doi traineri, Quim Rueda Pilar și Iulia Demeter, ne fac părtași la experiențele lor legate de ciuperci. M-a bucurat faptul că poți parcurge cursul în ritmul tău. Jocurile tip “spânzurătoarea* i-au atras și pe copiii mei și am descoperit împreună cu ei termenii științifici din dicționarul micologic. Din curs am înțeles cât de importante sunt locația, perioada de apariție și habitatul în identificarea ciupercii și ce aspecte morfologice trebuie să urmărim. La fel de importante mi s-au părut secțiunile privind culesul responsabil și echipamentul potrivit activității de foraging. Deși cunoșteam câteva specii de ciuperci încă din copilărie, acum am o imagine de ansamblu și o înțelegere mai clară a rolului lor în ecosistem. În plus am aflat cum pot să identific și alte ciuperci comestibile pe care înainte nu le culegeam."
ȘOAGĂR CLARA-CRISTINA

Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774504773.