Foraging in familie 3

Foraging în familie

WEEKEND DE CULES ÎN FAMILIE
Munții Apuseni

Foraging-ul (sau culesul din flora spontană) este o activitate care se poate desfășura pe tot parcursul anului, în fiecare perioadă culegându-se elemente specifice, diferite ca importanță și în diferite cantități.
Este o ocazie potrivită de a petrece un timp aparte cu copiii, în mediul natural și într-un context de învățare dinamică și stimulativă, pentru toate vârstele. Vom înțelege astfel tot mai mult despre mediul în care trăim: ce îl alcătuiește, cum funcționează, cum se hrănește, cum se dezvoltă și care este locul și rolul nostru, al oamenilor, în acest TOT unitar.

CE ÎȚI PROPUNEM?
Un weekend în care ne vom focaliza atenția pe identificarea, cunoașterea și culegerea elementelor actuale din flora spontană, creșterea gradului de atenție, observarea biodiversității, cunoașterea mediului și a rolului pe care este de dorit să-l avem în natură.
În pregătirea meselor din acest weekend vom folosi elemente din cele culese, ingrediente ecologice și preponderent locale.

CE RESURSE FOLOSIM?
În cadrul acestui eveniment, îmbinăm cunoștințele despre foraging, în care ne vom axa pe plante, flori și ciuperci, cu ateliere de gătit și alte ateliere de cunoaștere a mediului natural.

UNDE?
Într-un mic sat de munte, în munții Apuseni, grupa montană Codru Moma (Bihor), în zona orașului Vașcău.
Linku-ul cu coordonatele exacte se va da după înscriere.

CUI NE ADRESĂM?
Ne adresăm celor care vor să învețe să identifice elemente din Flora spontană și care își doresc să-și petreacă un timp de relaxare și încărcare, dar și de învățare împreună cu copiii, în mijlocul naturii.

___________________________

DIFICULTATE traseu prin pădure: minim-mediu.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU
Haine și încălțăminte potrivită ieșirilor în natură, pelerină pentru ploaie, bidon de apă, coșuri de nuiele.

Număr minim: 10 persoane.
Număr maxim: 20 persoane.

SPECIFICAȚII:
Ne rezervăm dreptul de a nu mai ține evenimentul dacă numărul minim de persoane nu este atins, situație în care vă vom restitui întreaga sumă pe care ați achitat-o.
În cazul în care dvs. veți renunța la înscriere, suma pe care ați achitat-o nu se va restitui.

Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați.

contact