Curs „Grădina de Plante Medicinale”

Home » Cursuri » Cursuri de Agricultură Ecologică » Curs „Grădina de Plante Medicinale”

TOT ceea ce trebuie să știi pentru a începe
propria grădină de plante medicinale

incredible-curs-plante-medicinale-tincturi

Ce vei putea face după terminarea acestui curs?

Cui se adresează?

Cât costă?

Evenimente practice

Am un orar de curs? Cât durează cursul?

Află cum poți să proiectezi o grădină de plante medicinale pentru oricare dintre problemele tale de sănătate, în care plantele pot să aducă un beneficiu.

 

De cele mai multe ori, sursele de unde provin aceste plante sunt îndoielnice, însă acum poți crește ierburi pentru bunăstare oriunde ai locui, indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție. 


Plantele medicinale sunt specii uimitor de utile în grădina ta, satisfăcând nevoile de întreținere generală a sănătății tale. Ai grijă de plante, iar acestea vor avea grijă de tine!

„Agricultura este meseria celor înțelepți, cea mai potrivită pentru omul simplu și cea mai demnă pentru orice om liber.”

Marcus Tullius Cicero

 

(106-43 î.C.)

Înscrierile sunt
DESCHISE

Nu este deschisă perioada de înscriere?

Vrei să te anunțăm când o să fie?

Ce conține cursul?

Pe această platformă online de învățare vei avea un suport teoretic, activități de consolidare a cunoștințelor, cursuri înregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.

istoria-medicinala-plante-salbatice-leac

1. Istoria folosirii plantelor medicinale

Povestea începe cu mii de ani în urmă, înainte de istoria înregistrată, când omul nu știa să scrie sau să citească, dar știa cu siguranță să își urmeze instinctele. Acesta a descoperit treptat că anumite ierburi îi pot alina durerile, în timp ce altele ajutau la vindecarea rănilor.

incredible-identificare-plante

2. Introducere în botanica plantelor

Cunoașterea plantelor este vitală! Vom învăța despre organele care definesc plantele și care ne ajută și pe noi să le recunoaștem.

planificarea gradinii, mutatul la tara

3. Alegerea locului grădinii

Câtă lumină le trebuie plantelor, pentru ca ceaiul să fie aromat? Le place oare vântul? Cele mai multe plante medicinale dezvoltă maximul de principii active atunci când sunt plantate în locul potrivit

sezonalitate

4. Influența factorilor ecologici asupra dezvoltării plantelor medicinale

Precipitațiile, solul, porția zilnică de soare, toate acestea determină calitatea și cantitatea de plante medicinale pe care putem să le culegem din grădină

incredible-curs-permacultura-gradinarit-rasaduri

5. Pregătirea terenului

Din sol plantele își iau hrana, de aceea trebuie pregătit cu grijă pentru ca ele să ne răsplătească

6. Compostul

Acesta poartă numele de aurul negru al grădinarilor, iar noi vă ghidăm cum să obțineți un compost bogat în humus, folosind resturi vegetale și alimentare

unelte

7. Unelte pentru grădinărit

Cu mâinile goale? Este posibil, dar mai ușor este să ne ajutăm de un minim de unelte pentru înființarea și întreținerea grădinii

plante mici - rasaduri

8. Producerea materialului vegetal - răsaduri

Învață și urmărește cu se naște o plantă dintr-o sămânță, apă și o mână de pământ

achillea millefolium - coada soricelului

9. Plantarea speciilor medicinale

Sună simplu, dar există câteva secrete care asigură sănătatea și dezvoltarea la potențial maxim a plantelorSună simplu, dar există câteva secrete care asigură sănătatea și dezvoltarea la potențial maxim a plantelor.

plante-medicinale-salbatice-ceaiuri

10. Recoltarea și uscarea plantelor medicinale

Plantele conțin substanțe care ajută organismul uman în fața diverselor afecțiuni. Pentru a profita la maxim de efectul acestora trebuie să știm când este timpul optim de recoltare al fiecăreia și care sunt modalitățile specifice de conservare.

Tincturi2 700x700

11. Precauții și contraindicații

O plantă, în raport cu omul, poate fi o plantă aliment, o plantă medicinală sau o plantă toxică. Unele persoane pot fi alergice la unele substanțe conținute în plante sau pot fi sub tratament medicamentos care ar putea interfera cu principiile active ale ierburilor. De aceea este bine să știm ce luăm și cum anume, pentru a evita reacții adverse neplăcute.

imagine-carusel

+ 35 Fișe de plante medicinale

pe care poți să le cultivi în grădina ta, însoțite de fișe botanice, fotografii și modalități de plantare și întreținere.

Cum arată materialele scrise?

Suportul teoretic scris COLOR

Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. Acesta poate fi vizualizat la o rezoluție mare pe orice ecran. 

 

Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

De ce e un avantaj să ai o grădină de medicinale?

Sănătatea ar trebui să fie prioritară pentru noi, iar integrarea unor astfel de plante în grădină, ne va aduce doar beneficii. Indiferent că este vorba de un colț atribuit unei astfel de plantări sau alegi ca plantele tale să fie dispersate pe sit-ul tău, trebuie să ții cont de câteva aspecte, iar rezultatele te vor încânta!

De ce am nevoie de acest curs?

Specialiștii noștri, pregătiți în domeniu, dețin informațiile necesare unui astfel de concept, de integrare al plantelor în dieta ta. Ți se vor face recomandări și vei afla ce fel de plante îți sunt indicate și cum să le cultivi. Susținem o viață cât mai echilibrată, mai naturală, mai sănătoasă!

Ce am nevoie pentru acest curs?

Notițele sunt foarte importante și este important să înțelegeți fiecare pas pentru a putea fi siguri să recolta dumneavoastră va aduce beneficii sănătății și nu o va degrada datorită unei gestionări pregare. Așadar, recomandăm citirea cu atenție a informațiilor atent structurate din acest curs.

Cine sunt trainerii?

Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic
Anca Corduban
Inginer Silvicultor
&
Forager Chef
Diana Oarga - proiectare si design in horticultura la IncrEdible
Diana Oarga
Horticultor
Tiberiu Marcu
Permacultor
&
Proiectant

Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774078517.