Curs „Grădina de plante aromatice”

Home » Cursuri » Cursuri de Agricultură Ecologică » Curs „Grădina de plante aromatice”

TOT ceea ce trebuie să știi pentru a începe
propria grădină de plante aromatice

ierburi pentru femei- Salvia officinalis

Ce vei putea face după terminarea acestui curs?

Cui se adresează?

Cât costă?

Evenimente practice

Am un orar de curs? Cât durează cursul?

Compușii parfumați cu gust puternic participă activ la o experiență senzorială plăcută, dacă grădina va avea integrată și o parte de grădină de aromatice.

 

Proiectarea și implementarea unei grădini de aromaterapie oferă atât flori și ierburi pentru uz culinar, cât și decorativ. Deci, învață alături de noi cum să te bucuri de fiecare funcție a plantelor utilizate în grădina ta!

„Agricultura este meseria celor înțelepți, cea mai potrivită pentru omul simplu și cea mai demnă pentru orice om liber.”

Marcus Tullius Cicero

 

(106-43 î.C.)

Înscrierile sunt
DESCHISE

Nu este deschisă perioada de înscriere?

Vrei să te anunțăm când o să fie?

Ce conține cursul?

Pe această platformă online de învățare vei avea un suport teoretic, activități de consolidare a cunoștințelor, cursuri înregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.

istoria-medicinala-plante-salbatice-leac

1. Istoria folosirii plantelor aromatice

Înainte de istoria scrisă, oamenii au folosit, fără îndoială, plante aromatice în alimentație. Astăzi, varietatea de ierburi și condimente folosite și savurate în întreaga lume este imensă, fiecare nație având specificul ei în aromatizarea preparatelor culinare.

incredible-identificare-plante

2. Introducere în botanica plantelor

Cunoașterea plantelor este vitală! Vom învăța despre organele care definesc plantele și care ne ajută și pe noi să le recunoaștem.

planificarea gradinii, mutatul la tara

3. Alegerea locului grădinii

Câtă lumină îi trebuie busuiocului, pentru ca pastele să fie aromate? Cimbrișorului îi place oare vântul? Locul în care amplasezi grădina determină aroma plantelor tale.

sezonalitate

4. Influența factorilor ecologici asupra dezvoltării plantelor aromatice

Precipitațiile, solul, porția zilnică de soare, toate acestea determină calitatea și cantitatea de plante aromatice pe care putem să le culegem din grădină

incredible-curs-permacultura-gradinarit-rasaduri

5. Pregătirea terenului

Din sol plantele își iau hrana, de aceea trebuie pregătit cu grijă pentru ca ele să ne răsplătească

6. Compostul

Acesta poartă numele de ”aurul negru al grădinarilor”, iar noi vă ghidăm cum să obțineți un compost bogat în humus, folosind resturi vegetale și alimentare

unelte

7. Unelte pentru grădinărit

Cu mâinile goale? Este posibil, dar mai ușor este să ne ajutăm de un minim de unelte pentru înființarea și întreținerea grădinii

plante mici - rasaduri

8. Producerea materialului vegetal - răsaduri

Învață și urmărește cu se naște o plantă dintr-o sămânță, apă și o mână de pământ

achillea millefolium - coada soricelului

9. Plantarea speciilor aromatice

Sună simplu, dar există câteva secrete care asigură sănătatea și dezvoltarea la potențial maxim a plantelorSună simplu, dar există câteva secrete care asigură sănătatea și dezvoltarea la potențial maxim a plantelor.

plante-medicinale-salbatice-ceaiuri

10. Recoltarea și uscarea plantelor aromatice

Nu toate plantele aromatice rezistă iernii în grădină. Pentru a profita de aromele acestora și în anotimpul rece trebuie să știm când este timpul optim de recoltare al fiecăreia și care sunt modalitățile specifice de conservare.

Tincturi2 700x700

11. Precauții și contraindicații

O plantă, în raport cu omul, poate fi o plantă aliment, o plantă medicinală sau o plantă toxică. Unele persoane pot fi alergice la unele substanțe conținute în plante sau pot fi sub tratament medicamentos care ar putea interfera cu principiile active ale ierburilor. De aceea este bine să știm ce luăm și cum anume, pentru a evita reacții adverse neplăcute.

imagine-carusel

+ 35 de plante aromatice

pe care poți să le cultivi în grădina ta, însoțite de fișe botanice, fotografii și modalități de plantare și întreținere.

Cum arată materialele scrise?

Suportul teoretic scris COLOR

Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. Acesta poate fi vizualizat la o rezoluție mare pe orice ecran. 

 

Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

De ce e un avantaj să ai o grădină de aromatice?

Mirosul are un impact puternic asupra centrelor emoționale ale creierului nostru datorită substanțelor volatile regăsite în plante. Foarte cunoscut este termenul de aromaterapie, însă de ce să nu profităm de acest efect și prin prospețimea plantelor noastre chiar și la noi în grădină? Pentru o experiență totală, simțul olfactiv este foarte important și recomandăm asocierea de astfel de plante cu orice compoziție vegetală deja existentă sau în curs de proiectare. Pe lângă efectele imediate rezultate prin miros, aceste plante sunt benefice și pot fi folosite în bucătărie imediat după recoltare sau se pot păstra prin diferite metode o perioadă mai îndelungată de timp.

De ce am nevoie de acest curs?

Specialiștii noștri, pregătiți în domeniu, dețin informațiile necesare unui astfel de concept, de integrare al plantelor în dieta ta. Ți se vor face recomandări și vei afla ce fel de plante îți sunt indicate și cum să le cultivi. Susținem o viață cât mai echilibrată, mai naturală, mai sănătoasă!

Ce am nevoie pentru acest curs?

Notițele sunt foarte importante și este important să înțelegeți fiecare pas pentru a putea fi siguri să recolta dumneavoastră va aduce beneficii sănătății și nu o va degrada datorită unei gestionări pregare. Așadar, recomandăm citirea cu atenție a informațiilor atent structurate din acest curs.

Cine sunt trainerii?

Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic
Anca Corduban
Inginer Silvicultor
&
Forager Chef
Diana Oarga - proiectare si design in horticultura la IncrEdible
Diana Oarga
Horticultor
Tiberiu Marcu
Permacultor
&
Proiectant

Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774078517.