Curs Food Forest

TOT ceea ce trebuie să știi pentru a începe
propria grădină de tipul food forest

culesul prunelor

Ce vei putea face după terminarea acestui curs?

Cui se adresează?

Cât costă?

Află mai multe despre plata în rate.

Evenimente practice

Am un orar de curs? Cât durează cursul?

Conceptul de food forest reprezintă un sistem de design complex. Vei învăța cum să lucrezi împreună cu natura, nu împotriva sa. Texturi și forme de peisaj verde te vor încânta, mușcând din mărul zemos și privind la fluturașii și albinele ce sunt ocupate la locul de muncă.

 

Pulsând de viață prin diversitatea texturală, covorul de cimbrișor îți va fi alături, formând o pătură de-a lungul cărării, iar menta îți va gâdila nasul. Experiența senzorială vine în completarea funcției, iar cu un design ca acesta, vei reuși să îmbini producția cu susținerea unui ecosistem sănătos la tine în grădină!

„Agricultura este meseria celor înțelepți, cea mai potrivită pentru omul simplu și cea mai demnă pentru orice om liber.”

Marcus Tullius Cicero

 

(106-43 î.C.)

Înscrierile sunt
DESCHISE

Nu este deschisă perioada de înscriere?

Vrei să te anunțăm când o să fie?

Ce conține cursul?

Pe această platformă online de învățare vei avea un suport teoretic, activități de consolidare a cunoștințelor, cursuri înregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.

planificarea gradinii in armonie cu natura

1. Despre grădina pădure

Observând modelul natural, oamenii au creat conceptul. Însă fiecare spațiu din natură are caracteristicile lui, iar pentru a putea folosi la maxim potențialul existent trebuie să le cunoaștem, adică să pătrundem în tainele ecologiei locale.

plante mici - rasaduri

2. Dinamica pădurilor

Pădurile sunt un organism complex, care funcționează ca un întreg. Cunoașterea modului în care se asociază natural speciile, în funcție de diverse condiții, ne ajută să înțelegem ecosistemul și să îl folosim în favoarea noastră.

compost

3. Principii de proiectare ale grădinilor pădure

Învățăm să modelăm în mod cât mai natural și eficient peisajul, de la acoperișul creat de arbori și până la potecile de plimbare și spațiile cultivate.

incredible-curs-permacultura-gradinarit-om-mana-munca-pamantului-planta-planteaza

4. Aspecte practice

Transpunem teoria în practică și învățăm cum se crează efectiv o grădină pădure, pornind de la un teren gol sau de la o zonă împădurită existentă.

+ Specii potrivite pentru diverse amenajări

Vorbim despre specii care se pretează pentru poieni, garduri vii, perdele de protecție, gazon și locuri dificile. Exemplele practice cuprind atât plante comestibile cât și plante ornamentale.

Suportul teoretic scris COLOR

Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. Acesta poate fi vizualizat la o rezoluție mare pe orice ecran. 

 

Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

De ce e un avantaj să ai o grădină pădure?

Suntem familiarizați cu conceptul de pădure, de unde uneori culegem anumite fructe și poate uneori suntem impresionați de faptul că un asemenea sistem care nu deține mentenanță umană, poate să fie atât de productiv. Lăsându-ne influențați de acest concept, în grădina pădure veți putea găsi totul, o pădure abundentă, luxuriantă, comestibilă, care de asemenea, mai conține și alte specii de talie mai mică în completare. Înțelegând modul în care pădurile cresc, putem proiecta cele mai durabile sisteme de producție a alimentelor. O perspectivă reală asupra acestui sistem, ne va determina viziunea că pădurile reprezintă defapt designul perfect, iar în cursul acesta vei reuși să înțelegi toate aceste aspecte și le vei putea aplica în grădina ta.

Care este momentul ideal pentru a începe o grădină pădure?

Nu există un moment ideal pentru a începe lucrul de proiectare pentru o grădină pădure. Trebuie doar să afli primii pași și să îi execuți în propriul ritm, atunci când lucrările o impun. Nu uita, o grădină pădure necesită forță de muncă în momentul înființării acesteia, însă dacă totul este gândit și proiectat bine de la început, acest sistem ar trebui să se descurce singur, iar intervenția ta să fie una minimă.

De ce am nevoie de acest curs?

Specialiștii care au pregătit aceste cursuri au o experiență vastă asupra acestui fel de design. Uneori este dificil să poți filtra informația necesară, de aceea acest curs are atât structura cât și detaliile de care ai nevoie într-o modalitate ușor de lecturat și de înțeles pentru a-ți face procesul de proiectare și implementare cât mai facil.

Ce am nevoie pentru acest curs?

Pe parcursul procesului de învățare, îți recomandăm să-ți faci cât mai multe notițe, deoarece susținem ferm că un început bun, chiar dacă mai lent îți va aduce mai multe beneficii decât să te grăbești în a lua decizii. Muncește azi pentru recolta de mâine!

Cine sunt trainerii?

Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic
Anca Corduban
Inginer Silvicultor
&
Forager Chef
Marcu Tiberiu
Proiectant & Designer pemacultură
Iulia Demeter
Ghid micologic
&
Trainer outdoor

Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774078517.