Curs Food Forest

TOT ceea ce trebuie să știi pentru a începe
propria grădină de tipul food forest

O pădure? Sau o grădină? Și dacă le-am pune împreună? 

Pornind de la ceea ce îți oferă terenul, îți arătăm pas cu pas cu poți să crești o pădure care să îți ofere fructele și legumele pe care le găsești în mod obișnuit într-o grădină.

„Agricultura este meseria celor înțelepți, cea mai potrivită pentru omul simplu și cea mai demnă pentru orice om liber.”

Marcus Tullius Cicero

 

(106-43 î.C.)

Înscrieri începând cu 5 aprilie

Desfășurarea cursului de Food Forest

Cursul se desfășoară pe o platformă online, unde vei avea acces pe viață, așadar îl poți parcurge în propriul ritm. Pe această platformă online de învățare vei avea un suport teoretic, activități de consolidare a cunoștințelor, cursuri înregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.

Pentru finalizarea cursului, vei avea câteva examene pe care să le parcurgi, astfel încât să-ți poți fixa mai bine cunoștințele.

planificarea gradinii in armonie cu natura

1. Despre grădina pădure

Observând modelul natural, oamenii au creat conceptul. Însă fiecare spațiu din natură are caracteristicile lui, iar pentru a putea folosi la maxim potențialul existent trebuie să le cunoaștem, adică să pătrundem în tainele ecologiei locale.

2. Dinamica pădurilor

Pădurile sunt un organism complex, care funcționează ca un întreg. Cunoașterea modului în care se asociază natural speciile, în funcție de diverse condiții, ne ajută să înțelegem ecosistemul și să îl folosim în favoarea noastră.

compost

3. Principii de proiectare ale grădinilor pădure

Învățăm să modelăm în mod cât mai natural și eficient peisajul, de la acoperișul creat de arbori și până la potecile de plimbare și spațiile cultivate.

incredible-curs-permacultura-gradinarit-om-mana-munca-pamantului-planta-planteaza

4. Aspecte practice

Transpunem teoria în practică și învățăm cum se crează efectiv o grădină pădure, pornind de la un teren gol sau de la o zonă împădurită existentă.

+ Specii potrivite pentru diverse amenajări

Vorbim despre specii care se pretează pentru poieni, garduri vii, perdele de protecție, gazon și locuri dificile. Exemplele practice cuprind atât plante comestibile cât și plante ornamentale.

Urmărește prezentarea proiectului

Suportul teoretic scris COLOR

Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. Acesta poate fi vizualizat la o rezoluție mare pe orice ecran. 

 

Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

Cât costă?

Poți achita acest curs, sau oricare din cursurile noastre, în până la 12 rate FĂRĂ DOBÂNDĂ. Află mai multe.

Cine sunt trainerii?

Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic
Anca Corduban
Inginer Silvicultor
&
Forager Chef
Marcu Tiberiu
Proiectant & Designer pemacultură
Iulia Demeter
Ghid micologic
&
Trainer outdoor
incredible-curs-permacultura-gradinarit-dovleci

Ce vei putea face după terminarea acestui curs?

Cui se adresează?

Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774504773.