Curs de plante medicinale

Home » Curs de plante medicinale

Plantele medicinale - Tradiții de ieri, remedii de mâine

De-a lungul timpului, plantele i-au oferit omului materie primă pentru haine, materiale de construcții, mâncare și, nu în ultimul rând, remedii pentru diferitele afecțiuni pe care acesta a început să le dezvolte.

Cunoștințele pe care le-au acumulat strămoșii noștri și care ne-au fost transmise nu ne sunt suficiente pentru a putea dobândi capacități de identificare corecte ale acestora. Pe lângă asta, siguranța noastră și a celor din jur primează și este loc de mai mult când vine vorba de informații.

Așa că, nu mai sta să te întrebi ce plantă te poate ajuta când ai o tuse sau o eczemă! Acest curs îți va elucida misterele unora din cele mai utilizate și comune plante medicinale până la cele mai mici detalii și te va ajuta să descoperi taine nebănuite ale acestora.

Începerea cursului se amână până în
15 iunie 2020.
Locurile sunt limitate!
Urmărește prezentarea proiectului

Desfășurarea cursului de Plante medicinale
1. Inițiere în recunoașterea și procesarea plantelor medicinale

Vei avea la dispoziție 7 luni să termini cursul. În acest timp ai acces pe o platformă online de învățare, în care vei avea un suport teoretic, activități de consolidare a cunoștințelor, VIDEOCONFERINȚE online și video-uri pentru înțelegerea materiei.

 

Cursul cuprinde 1 EVENIMENT practic, cu activități pe teren și indoor, în care sunt incluse workshop-urile și toate mesele din timpul evenimentului.

Colectare responsabilă: bune practici și măsuri de siguranță

Culesul din flora spontană nu se poate face oricum. În acest capitol vei învăța să culegi sustenabil și vei afla ce ai de făcut pentru a respecta toate normele de siguranță alimentară și cum să fii pregătit pentru ieșirile în teren.

Introducere în botanică


Cunoașterea plantelor este vitală!
Vom vedea care sunt caracteristicile principale ale celor mai importante familii.

Perioade optime de recoltare

Plantele conțin substanțe care ajută organismul uman în fața diverselor afecțiuni. Pentru a profita la maxim de efectul acestora trebuie să știm când este timpul de recoltare al fiecăreia.

Istoria folosirii plantelor medicinale

Povestea începe cu mii de ani în urmă, înainte de istoria înregistrată, cand omul nu știa să scrie sau să citească, dar știa cu siguranță să își urmeze instinctele. Acesta a descoperit treptat că anumite ierburi îi pot alina durerile, în timp ce altele ajutau la vindecarea rănilor.

Plante medicinale pentru ceaiuri
(26 de specii)

Descoperim împreună o mică parte din farmacia naturii

Prepararea produselor din plante medicinale

(ceaiuri, tincturi, alifii, uleiuri)
Le-am cules - cum le folosim? În bucătăria medicinală vom afla cum se prepară produsele din plante astfel încât efectul lor să fie benefic organismului nostru

Conservarea plantelor medicinale

Pentru a beneficia de ajutorul plantelor medicinale și în afara perioadei lor de vegetație, vom învăța cum se pot usca și păstra în mod corect plantele

Ceaiuri pentru diverse afecțiuni interne

Nu doar exteriorul trebuie să arate bine, trebuie să avem grijă și de interior, și aici nu ne referim doar la suflet

Ceaiuri pentru afecțiuni externe

Prima impresie contează! Nu lăsa pe mâine ce poți vindeca azi!

Suportul teoretic scris COLOR este downloadabil și se poate printa

Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. Acesta este pregătit pentru a fi tipărit în format A4 sau poate fi vizualizat la o rezoluție mare pe orice ecran. 


Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

Videoconferințe Online cu instructori

Videoconferințele au loc mereu în cursul săptămânii și seara.

 

 

Ce se întâmplă dacă nu poți asista la o videoconferință? Aceasta va fi încărcată după câteva zile pe platformă și se pot pune întrebări pe forumurile existente.

Crâmpeie dintr-o videoconferință

Video-uri explicative

Prin filmulețe făcute direct pe teren, ne vom familiariza cu diferite elemente din flora spontană. 

Unde se ține evenimentul practic?

Evenimentul practic va avea loc în Munții Apuseni, grupa montană Codru Moma.

Când se țin evenimente practice?

 • 29-31 mai
  19-21 iunie
  11-13 septembrie


  (din aceste evenimente - în cadrul cursului - vei putea să alegi o dată care îți este mai potrivită)
initiere-la-cules-dinf-flora-spontana

Cât costă?

 • 1300 RON: cursul teoretic + 1 weekend de practică în Apuseni, împreună cu profesori și traineri. Plata se face prin achitarea unei sume inițiale de 300 RON, după care se achită lunar tranșe a câte 200 RON până la achitarea integrală a sumei.
 • 1200 RON: dacă plătești într-o singură tranșă, beneficiezi de o reducere.
 • Pentru pachete speciale sau grupuri, te rugăm să ne contactezi, iar un agent comercial va lua legătura cu tine pentru a-ți propune o ofertă potrivită nevoilor tale.
 • 350 RON: dacă dorești să vii cu un prieten la un eveniment de practică, acesta poate asista chiar dacă nu este înscris la curs dacă ne anunțați din timp și achitând această taxă
 • Dacă dorești doar cursul ONLINE, acesta va costa cu 250 RON mai puțin, indiferent de modalitatea de plată pentru care optezi.

Cine sunt trainerii?

Iulia Demeter
Ghid micologic
&
Trainer outdoor
Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic
Mirabela Perju
Biolog
Anca Corduban
Inginer Silvicultor
&
Forager Chef
imagine-carusel

Ce vei putea face după terminarea acestui curs?

 • Vei putea identifica, recolta și folosi plantele sălbatice din cele mai abundente, cunoscute și sigure plante cu proprietăți medicinale.
 • Vei putea aplica cunoștințele pe care le vei dobândi în cadrul modulului de Bazele botanicii la întreaga lume a plantelor din jurul tău.
 • Vei putea începe să folosești practici ancestrale ale foraging-ului sezonier, fiind pus la curent cu cele mai noi descoperiri științifice în ceea ce privește ăntrebuințarea plantelor sălbatice, și vei putea să-ți conservi „medicamente” pentru celelalte sezoane
 • Îți poți învăța copiii bucuria de a bea ceaiuri din plante sălbatice și vei putea să-i pui bazele pentru cunoașterea lumii naturale. Identificarea plantelor poate să fie un joc extraordinar pentru mintea lor curioasă!
 • Vei fi mai autonom, astfel nu vei mai depinde 100% de sistem.

Cui se
adresează?

 • Persoanelor care vor să dobândească un pachet mai larg de cunoștințe în ceea ce privește elementele din flora spontană, recoltarea și procesarea elementelor din natură în scop medicinal
 • Persoanelor care vor să își completeze cunoștințele în materie de Foraging. în special vizând întrebuințarea medicinală

Dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să completezi acest formular și noi te vom contacta în curând.

Dacă vrei să fii la curent cu noutățile de pe site-ul nostru, te rugăm să ne scrii adresa ta de mail. Astfel, noi îți vom trimite periodic email-uri informative!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Incredible Romania will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.