Curs de Plante Medicinale

Home » Curs de Plante Medicinale

Plantele medicinale - Tradiții de ieri, remedii de mâine

imagine-carusel

Ce vei putea face după terminarea acestui curs?

Cui se adresează?

Cât costă?

Află mai multe despre plata în rate.

Există evenimente practice?

Am un orar de curs? Cât durează cursul?

De-a lungul timpului, plantele i-au oferit omului materie primă pentru haine, materiale de construcții, mâncare și, nu în ultimul rând, remedii pentru diferitele afecțiuni pe care acesta a început să le dezvolte.

Cunoștințele pe care le-au acumulat strămoșii noștri și care ne-au fost transmise nu ne sunt suficiente pentru a putea dobândi capacități de identificare corecte ale acestora. Pe lângă asta, siguranța noastră și a celor din jur primează și este loc de mai mult când vine vorba de informații.

 

Plantele sunt recunoscute pentru importanța lor majoră în dezvoltarea unei imunități potrivite. Parcurgând capitolele descrise în acest curs, recoltarea corectă a unor astfel de plante este mult mai ușoară decât pare, deci accesul la o viață mai sănătoasă este foarte facil. De asemenea, îți vor fi detaliate și metodele de conservare și folosire ale acestor plante, pentru a putea lua cele mai bune decizii în legătură cu sănătatea ta. Folosește natura util, bucurându-te de toate beneficiile sale!

 

Așa că, nu mai sta să te întrebi ce plantă te poate ajuta când ai o tuse sau o eczemă! Acest curs îți va elucida misterele unora din cele mai utilizate și comune plante medicinale până la cele mai mici detalii și te va ajuta să descoperi taine nebănuite ale acestora.

Înscrierile sunt
DESCHISE

Nu este deschisă perioada de înscriere?

Vrei să te anunțăm când o să fie?

Urmărește prezentarea proiectului

Ce conține cursul?

Pe această platformă online de învățare vei avea un suport teoretic, activități de consolidare a cunoștințelor, cursuri înregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.

Colectare responsabilă: bune practici și măsuri de siguranță

Culesul din flora spontană nu se poate face oricum. În acest capitol vei învăța să culegi sustenabil și vei afla ce ai de făcut pentru a respecta toate normele de siguranță alimentară și cum să fii pregătit pentru ieșirile în teren.

Introducere în botanică

Cunoașterea plantelor este vitală!
Vom vedea care sunt caracteristicile principale ale celor mai importante familii.

Perioade optime de recoltare

Plantele conțin substanțe care ajută organismul uman în fața diverselor afecțiuni. Pentru a profita la maxim de efectul acestora trebuie să știm când este timpul de recoltare al fiecăreia.

Istoria folosirii plantelor medicinale

Povestea începe cu mii de ani în urmă, înainte de istoria înregistrată, cand omul nu știa să scrie sau să citească, dar știa cu siguranță să își urmeze instinctele. Acesta a descoperit treptat că anumite ierburi îi pot alina durerile, în timp ce altele ajutau la vindecarea rănilor.

achillea millefolium - coada soricelului

Plante medicinale
(31 de specii)

Descoperim împreună o mică parte din farmacia naturii

Principiile active din plante


Le-am cules, cum le folosim și de ce ținem cont? În bucătăria medicinală vom afla cum se prepară produsele din plante astfel încât efectul lor să fie benefic organismului nostru și în condiții de siguranță în ceea ce privește pericolul toxicității.

Conservarea plantelor medicinale

Pentru a beneficia de ajutorul plantelor medicinale și în afara perioadei lor de vegetație, vom învăța cum se pot usca și păstra în mod corect plantele

Soluții extractive apoase

Ceaiuri pentru diverse afecțiuni interne și externe
Infuzie
Decoct
Macerat

Tincturi

Plantele medicinale rețin multe substanțe active, dar și macro și microelemente în compoziția lor ce pot fi extrase prin intermediul tincturilor alcoolice, fiind diferite față de acelea extrase cu ajutorul apei.

Cum arată materialele scrise?

Suportul teoretic scris COLOR

Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. Acesta poate fi vizualizat la o rezoluție mare pe orice ecran. 

 

Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

Videoconferințe înregistrate cu instructori

Crâmpeie dintr-o videoconferință

Am avut mai multe videoconferințe pe care ți le punem, de asemenea, la dispoziție. Acestea urmează modelul prezentat de mai jos:

Video-uri explicative

Prin filmulețe făcute pe teren, ne vom familiariza cu diferite elemente din flora spontană. 

De ce e un avantaj să înveți cum să culegi din flora spontană?

Pericolul de a face confuzii, în momentul în care ne aflăm într-o diversitate de specii de plante asemănătoare, este foarte mare. Este important să cunoști atributele esențiale identificării corecte a speciilor de care ai nevoie, pentru a nu face nici o confuzie în momentul recoltării. Colectarea responsabilă va face ca procesul să nu fie invaziv și o inițiere corectă în acest proces aduce doar beneficii, atât pentru utilizarea umană cât și pentru decursul normal al funcțiilor mediului, neinfluențând negativ prin acțiunile noastre.

Ce am nevoie pentru acest curs?

Notițele sunt foarte importante și este important să reușiți să înțelegeți criteriile de identificare, dar și celelalte procese, pentru a putea fi siguri să recolta dumneavoastră va aduce beneficii sănătății. Așadar, recomandăm citirea cu atenție a informațiilor atent structurate din acest curs.

Cine sunt trainerii?

Andreea Olaru- farmacist și biolog la IncrEdible
Andreea Olaru
Farmacist & Biolog
Anca Corduban
Inginer Silvicultor
&
Forager Chef
Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic
Iulia Demeter
Ghid micologic
&
Trainer outdoor

Ce părere au avut cursanții noștri?

"Recomand din toata inima, acest curs. Informatiile sunt foarte detaliate si utile. Fiind o iubitoare a naturii, in 2016 am urmat un curs de fitoterapie la o alta “scoala” insa acel curs a acoperit circa 20-30 % din ceea ce ofera cursul de la Incredible. Anca, este unul dintre oamenii foarte dedicati, o enciclopedie umana care ne-a ajutat sa intelegem mai bine plantele si utilitatea lor medicinala (chiar si alimentara), explicandu-ne, cu radbare, raspunsul la fiecare intrebare pe care am avut-o in timpul cursului. Quim si Iulia sunt niste oamneni foarte sociabili care mereu sar in ajutor si video-urile lor sunt minunate. Andreea ne-a ajutat foarte mult pe partea practica (video-uri detaliate privind procesele fabricarii cosmeticelor). Drept multumire pentru toate informatiile primite la acest curs am ales sa iau si cursul de aparat respirator si tincturi medicinale, pentru a aprofunda si mai mult cunostiintele mele. Multumesc intregii echipe Incredible!"
ROSAN ELENA DOINA
"Buna ziua si bine v-am regasit .Ma bucur mult pentru aceste cursuri care prin munca dumneavoastra foarte intensa ne-ati facut pe noi ,,mici studenti,,- in cunoasterea mai profunda a tot ce tine de plante, cum sa preparam unguente, tincturi etc. Cum se bucura un copil cand ii aduci jucarii , asa m-am bucurat eu la intalnirea cu cursul de unguente, atatea retete minunate, este super interesant si tin sa va multumesc pentru informatiile pretioase, dar si tincturi, iar cel cu aparatul respirator este SUPERB. Felicitari pentru tot ce faceti si succes pe mai departe.Eu personal VA MULTUMESC ca v-am gasit."
MURARIU FLORINA

Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774078517.