Curs de Plante Medicinale

Home » Curs de Plante Medicinale

Plantele medicinale - Tradiții de ieri, remedii de mâine

Fie că ești o persoană creativă și-ți dorești să experimentezi tehnici de vopsire naturală sau un împătimit al etnografiei, unde culorile naturale au fost singurele pe care țăranca le-a putut accesa, fie că ai o conștiință de mediu ridicată, acest curs este unul pentru tine.

Lumea vopsitului natural este de-a dreptul un Univers în care paleta de nuanțe este nemărginită. Un joc dintre pigmentul vegetal și nuanțatorii naturali fac posibilă dezvoltarea unei game foarte largi de culori. 

*********

Îți punem la dispoziție primul curs de vopsit cu pigmenți naturali proveniți din Flora spontană a României, iar astfel ai posibilitatea să obții cunoștințe într-o ramură foarte nouă. Chiar dacă culesul din Flora spontană (numit și Foraging) și vopsitul cu pigmenți naturali proveniți din plante sălbatice se practică de când lumea, acestea sunt foarte aproape de a fi uitate și înlocuite, din cauza industrializării care a luat cu asalt orice element prezent în viețile noastre de zi cu zi. Noi încercăm să readucem la lumină ceea ce strămoșii noștri aveau ca singura formă de a face lucrurile, ținând cont, totodată, de cele mai noi descoperiri științifice.

Înscrierile
sunt deschise!
Urmărește prezentarea proiectului

Desfășurarea cursului de Plante medicinale

Cursul se desfășoară pe o platformă online, unde vei avea acces pe viață, așadar îl poți parcurge în propriul ritm.

Pe această platformă online de învățare vei avea un suport teoreticactivități de consolidare a cunoștințelorcursuri înregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.

Pentru finalizarea cursului, vei avea câteva examene pe care să le parcurgi, astfel încât să-ți poți fixa mai bine cunoștințele.

Colectare responsabilă: bune practici și măsuri de siguranță

Culesul din flora spontană nu se poate face oricum. În acest capitol vei învăța să culegi sustenabil și vei afla ce ai de făcut pentru a respecta toate normele de siguranță alimentară și cum să fii pregătit pentru ieșirile în teren.

Introducere în botanică

Cunoașterea plantelor este vitală!
Vom vedea care sunt caracteristicile principale ale celor mai importante familii.

Perioade optime de recoltare

Plantele conțin substanțe care ajută organismul uman în fața diverselor afecțiuni. Pentru a profita la maxim de efectul acestora trebuie să știm când este timpul de recoltare al fiecăreia.

Istoria folosirii plantelor medicinale

Povestea începe cu mii de ani în urmă, înainte de istoria înregistrată, cand omul nu știa să scrie sau să citească, dar știa cu siguranță să își urmeze instinctele. Acesta a descoperit treptat că anumite ierburi îi pot alina durerile, în timp ce altele ajutau la vindecarea rănilor.

Plante medicinale pentru ceaiuri
(26 de specii)

Descoperim împreună o mică parte din farmacia naturii

Prepararea produselor din plante medicinale

(ceaiuri, tincturi, alifii, uleiuri)
Le-am cules, cum le folosim? În bucătăria medicinală vom afla cum se prepară produsele din plante astfel încât efectul lor să fie benefic organismului nostru

Conservarea plantelor medicinale

Pentru a beneficia de ajutorul plantelor medicinale și în afara perioadei lor de vegetație, vom învăța cum se pot usca și păstra în mod corect plantele

Ceaiuri pentru diverse afecțiuni interne

Nu doar exteriorul trebuie să arate bine, trebuie să avem grijă și de interior, și aici nu ne referim doar la suflet

Ceaiuri pentru afecțiuni externe

Prima impresie contează! Nu lăsa pe mâine ce poți vindeca azi!

Suportul teoretic scris este COLOR

Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. Acesta poate fi vizualizat la o rezoluție mare pe orice ecran. 

 

Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

Videoconferințe înregistrate cu instructori

Crâmpeie dintr-o videoconferință

Video-uri explicative

Prin filmulețe făcute direct pe teren, ne vom familiariza cu diferite elemente din flora spontană. 

Există evenimente practice?

La acest curs nu există evenimente practice incluse în preț.

Cât costă?

Poți achita acest curs, sau oricare din cursurile noastre, în până la 12 rate FĂRĂ DOBÂNDĂ. Află mai multe.

Cine sunt trainerii?

Iulia Demeter
Ghid micologic
&
Trainer outdoor
Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic
Anca Corduban
Inginer Silvicultor
&
Forager Chef
Mirabela Perju
Biolog
imagine-carusel

Ce vei putea face după terminarea acestui curs?

Cui se adresează?

Ce părere au avut cursanții noștri?

"Recomand din toata inima, acest curs. Informatiile sunt foarte detaliate si utile. Fiind o iubitoare a naturii, in 2016 am urmat un curs de fitoterapie la o alta “scoala” insa acel curs a acoperit circa 20-30 % din ceea ce ofera cursul de la Incredible. Anca, este unul dintre oamenii foarte dedicati, o enciclopedie umana care ne-a ajutat sa intelegem mai bine plantele si utilitatea lor medicinala (chiar si alimentara), explicandu-ne, cu radbare, raspunsul la fiecare intrebare pe care am avut-o in timpul cursului. Quim si Iulia sunt niste oamneni foarte sociabili care mereu sar in ajutor si video-urile lor sunt minunate. Andreea ne-a ajutat foarte mult pe partea practica (video-uri detaliate privind procesele fabricarii cosmeticelor). Drept multumire pentru toate informatiile primite la acest curs am ales sa iau si cursul de aparat respirator si tincturi medicinale, pentru a aprofunda si mai mult cunostiintele mele. Multumesc intregii echipe Incredible!"
ROSAN ELENA DOINA
"Buna ziua si bine v-am regasit .Ma bucur mult pentru aceste cursuri care prin munca dumneavoastra foarte intensa ne-ati facut pe noi ,,mici studenti,,- in cunoasterea mai profunda a tot ce tine de plante, cum sa preparam unguente, tincturi etc. Cum se bucura un copil cand ii aduci jucarii , asa m-am bucurat eu la intalnirea cu cursul de unguente, atatea retete minunate, este super interesant si tin sa va multumesc pentru informatiile pretioase, dar si tincturi, iar cel cu aparatul respirator este SUPERB. Felicitari pentru tot ce faceti si succes pe mai departe.Eu personal VA MULTUMESC ca v-am gasit."
MURARIU FLORINA

Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774504773.