Curs de CULES PLANTE ȘI CIUPERCI SĂLBATICE COMESTIBILE (Foraging)

Home » Curs de CULES PLANTE ȘI CIUPERCI SĂLBATICE COMESTIBILE (Foraging)

Te fascinează culesul de plante și ciuperci,
dar nu știi de unde să începi?

incredible-foraging-primavara-cos-primula-sarcoscypha-bellis-perenis-allium

Ce vei putea face după terminarea acestui curs?

Cui se adresează?

Cât costă?

Află mai multe despre plata în rate.

Există evenimente practice?

Am un orar de curs? Cât durează cursul?

De la începuturi, am avut o relație strânsă cu natura, însă odată cu urbanizarea și alte acțiuni legate de dezvoltarea haotică din ultima perioadă ne-am îndepărtat de ceea ce odată puteam numi un cămin. Astfel că te invităm să ne redescoperim rădăcinile

Știm cât este de descurajant să îți dorești să înveți despre plantele și ciupercile sălbatice și să fii nevoit(ă) să o faci fără un îndrumător de încredere. Acest curs își propune să te familiarizeze, într-un cadru sigur, cu ciuperci și plante care se găsesc la îndemână.

Prin acest curs teoretic vei învăța despre mirosul, gustul și calitatea produselor din flora spontană, dar, poate cel mai important, cum să recunoști speciile și cum să fii sigur că ceea ce culegi este ce trebuie și că nu o faci într-un mod invaziv. Majoritatea oamenilor nu reușesc fără un ghid bine pus la punct să înceapă acest demers și înțelegem nevoia unei structuri cât mai clare. Alături de informațiile corecte, un coș și multă dorință de cunoaștere, în scurt timp vei putea să identifici corect și să te bucuri de flora spontană întrutotul!

Înscrierile sunt
DESCHISE

Nu este deschisă perioada de înscriere?

Vrei să te anunțăm când o să fie?

Urmărește prezentarea proiectului

Ce conține cursul?

Pe această platformă online de învățare vei avea un suport teoretic, activități de consolidare a cunoștințelor, cursuri înregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.

Colectare responsabilă: bune practici și măsuri de siguranță

Culesul din flora spontană nu se poate face oricum. În acest capitol vei învăța să culegi sustenabil și vei afla ce ai de făcut pentru a respecta toate normele de siguranță alimentară și cum să fii pregătit pentru ieșirile în teren.

Cunoașterea mediului natural


Totul este conectat: de la sol, până la cer!
Fiecare lucru în natură are un loc bine stabilit și contribuie la funcționarea echilibrată a ecosistemului.
Legăturile sunt esențiale pentru existența oricărui organism.

Introducere în micologie


Dincolo de hrană, ciupercile stau la baza vieții pe Pământ. În acest capitol vom face o călătorie în timp, pentru a vedea rolurile pe care le-au jucat ciupercile de-a lungul axei evolutive până în prezent.

Introducere în botanică


Cunoașterea plantelor este vitală!
Vom vedea care sunt caracteristicile principale ale celor mai importante familii.

Identificarea celor mai toxice specii de plante și de ciuperci

Mai important decât să cunoaștem elementele comestibile din flora spontană este să le cunoaștem pe cele periculoase. Trebuie să știm de ce să ne ferim, pentru a putea să ne dezvoltăm mai tare această pasiune.

Curs de cules plante sălbatice comestibile

Foraging de primăvară


Primăvara este momentul renașterii. Un nou start se dă pentru aventura vieții. Un festival de răsaduri și muguri care cucerește prin verde toate peisajele. Bun venit unui cocktail de vitamine și prospețime!

Foraging de vară

Când soarele a pus stăpânire pe Pământ și simțim cum razele acestuia ne arde fața, e momentul să ne bucurăm de o abundență de flori și să întâmpinăm primele fructe îndulcite de energia solară.

Foraging de toamnă

Toamna este perioada de maximă fructificare a ciupercilor. Acum este momentul să ne îndreptăm întreaga atenție pe studiul acestor organisme și să vedem care sunt elementele ce trebuie urmărite pentru a le putea identifica.

Foraging de iarnă

Dacă e iarnă, ne e mai ușor să stăm în casă și să punem mâna pe teorie. Dar avem încă lucruri pe care le putem culege, fie că sunt plante veșnic verzi, fie că sunt tulpini uscate ale unor plante care ne indică locul unde se află rădăcinile, fie că sunt ciuperci iubitoare de frig.

Gastronomie


Elementele pădurii au nevoie de o abordare corectă din punct de vedere al proceselor prin care se prepară,
pentru a se adapta cerințelor moderne.

Metode de gătire și de conservare specifice pentru Foraging

Texturile sunt mai dure, mai aspre, mai intense și ne stau la dispoziție pentru o perioadă scurtă de timp. În acest capitol vom vedea cum le putem conserva astfel încât să avem acces la ele și când nu mai sunt disponibile.

Cum arată materialele scrise?

Suportul teoretic scris COLOR este downloadabil și se poate printa

Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. 

Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

Video-cursuri pentru înțelegerea materiei

Îți punem la dispoziție o serie de video-uri prin care se explică anumite subiecte din curs.

Crâmpeie dintr-un Videocurs

Video-uri explicative

Prin filmulețe făcute direct pe teren, ne vom familiariza cu diferite elemente din flora spontană. 

Mai jos poți vedea un VIDEO demonstrativ din cadrul cursului – Lactarius salmonicolor.

De ce e un avantaj să înveți să culegi din flora spontană?

Dezvoltarea noastră în mod curent este limitată la o structură ce pune în evidență doar capacitatea de operare și de reținere a informațiilor. Însă noi aparținem naturii, iar restabilirea conexiunilor joacă un rol important în acest scop. Prin experiența multisenzorială pe care ne-o oferă această activitate, vom reuși să avem parte și de un efect terapeutic, pe lângă o alimentație sănătoasă și plină de diversitate.

Cine sunt trainerii?

Iulia Demeter
Ghid micologic
&
Trainer outdoor
Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic
Anca Corduban
Inginer Silvicultor
&
Forager Chef
incredible elena turull fuentes - gestiune cursanti
Elena Turull Fuentes
Gestiune studenți

Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774078517.