Te fascinează culesul de plante și ciuperci,
dar nu știi de unde să începi?


Ce vei putea face după terminarea acestui curs?
- Vei putea identifica, recolta și pregăti hrană sălbatică (cu ingrediente provenite din Foraging) din cele mai abundente și hrănitoare „buruieni” de pe Pământ și cu unele dintre cele mai comune ciuperci comestibile.
- Vei putea aplica cunoștințele pe care le vei dobândi în cadrul modulului de Bazele botanicii și ale Micologiei la întreaga lume a plantelor și a ciupercilor din jurul tău. Cu aceste cunoștințe fundamentale, vei fi pregătit să îți lărgești plaja de cunoștințe în materie de plante sau ciuperci pe care să le introduci în dietă.
- Vei putea începe să folosești practici ancestrale ale foraging-ului sezonier, fiind pus la curent cu cele mai noi descoperiri științifice în ceea ce privește comestibilitatea elementelor sălbatice, și vei putea să-ți conservi hrană pentru celelalte sezoane.
- Îți poți învăța copiii bucuria de a se hrăni cu plante sălbatice și vei putea să-i pui bazele pentru cunoașterea lumii naturale. Identificarea plantelor și a ciupercilor poate să fie un joc extraordinar pentru mintea lor curioasă!
- Vei fi mai autonom, astfel nu vei mai depinde 100% de sistem.
Cui se adresează?
- Persoanelor peste 18 ani
- Persoanelor care vor să dobândească un pachet mai larg de cunoștințe în ceea ce privește elementele din flora spontană, recoltarea și procesarea elementelor din natură în scop alimentar
- Persoanelor care vor să își completeze cunoștințele în materie de Foraging
- Persoanelor care vor să își îmbogățească cunoștințele despre mediu
- Persoanelor interesate de gătit cu elemente din flora spontană
Cât costă?
- 1050 lei - plata într-o singură tranșă
- 1250 lei - plata în 4 rate a câte 312,5 lei fiecare
Află mai multe despre plata în rate.
Există evenimente practice?
- Acest curs nu are prevăzute evenimente practice
Am un orar de curs? Cât durează cursul?
- Cursul se desfășoară pe o platformă online, unde vei avea acces timp de 6 luni, putând să îl parcurgi în propriul ritm.

De la începuturi, am avut o relație strânsă cu natura, însă odată cu urbanizarea și alte acțiuni legate de dezvoltarea haotică din ultima perioadă ne-am îndepărtat de ceea ce odată puteam numi un cămin. Astfel că te invităm să ne redescoperim rădăcinile!
Știm cât este de descurajant să îți dorești să înveți despre plantele și ciupercile sălbatice și să fii nevoit(ă) să o faci fără un îndrumător de încredere. Acest curs își propune să te familiarizeze, într-un cadru sigur, cu ciuperci și plante care se găsesc la îndemână.
Prin acest curs teoretic vei învăța despre mirosul, gustul și calitatea produselor din flora spontană, dar, poate cel mai important, cum să recunoști speciile și cum să fii sigur că ceea ce culegi este ce trebuie și că nu o faci într-un mod invaziv. Majoritatea oamenilor nu reușesc fără un ghid bine pus la punct să înceapă acest demers și înțelegem nevoia unei structuri cât mai clare. Alături de informațiile corecte, un coș și multă dorință de cunoaștere, în scurt timp vei putea să identifici corect și să te bucuri de flora spontană întrutotul!

Înscrierile sunt
DESCHISE
Urmărește prezentarea proiectului
Ce conține cursul?
Pe această platformă online de învățare vei avea un suport teoretic, activități de consolidare a cunoștințelor, cursuri înregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.
- 22 PDF-uri cu un total de 307 de pagini, conținând atât text, cât și imagini color
- 14 videoconferințe înregistrate
- 7 fișe botanice video
- 20 fișe-text de Plante Sălbatice Comestibile
- 15 fișe micologice video
- 16 fișe-text micologice text de Ciuperci Sălbatice
- 3 activități de tip-test pentru învățare rapidă
- 1 activitate tip-joc
- 2 dicționare

Colectare responsabilă: bune practici și măsuri de siguranță
Culesul din flora spontană nu se poate face oricum. În acest capitol vei învăța să culegi sustenabil și vei afla ce ai de făcut pentru a respecta toate normele de siguranță alimentară și cum să fii pregătit pentru ieșirile în teren.

Cunoașterea mediului natural
Totul este conectat: de la sol, până la cer!
Fiecare lucru în natură are un loc bine stabilit și contribuie la funcționarea echilibrată a ecosistemului.
Legăturile sunt esențiale pentru existența oricărui organism.

Introducere în micologie
Dincolo de hrană, ciupercile stau la baza vieții pe Pământ. În acest capitol vom face o călătorie în timp, pentru a vedea rolurile pe care le-au jucat ciupercile de-a lungul axei evolutive până în prezent.

Introducere în botanică
Cunoașterea plantelor este vitală!
Vom vedea care sunt caracteristicile principale ale celor mai importante familii.

Identificarea celor mai toxice specii de plante și de ciuperci
Mai important decât să cunoaștem elementele comestibile din flora spontană este să le cunoaștem pe cele periculoase. Trebuie să știm de ce să ne ferim, pentru a putea să ne dezvoltăm mai tare această pasiune.

Foraging de primăvară
Primăvara este momentul renașterii. Un nou start se dă pentru aventura vieții. Un festival de răsaduri și muguri care cucerește prin verde toate peisajele. Bun venit unui cocktail de vitamine și prospețime!

Foraging de vară
Când soarele a pus stăpânire pe Pământ și simțim cum razele acestuia ne arde fața, e momentul să ne bucurăm de o abundență de flori și să întâmpinăm primele fructe îndulcite de energia solară.

Foraging de toamnă
Toamna este perioada de maximă fructificare a ciupercilor. Acum este momentul să ne îndreptăm întreaga atenție pe studiul acestor organisme și să vedem care sunt elementele ce trebuie urmărite pentru a le putea identifica.

Foraging de iarnă
Dacă e iarnă, ne e mai ușor să stăm în casă și să punem mâna pe teorie. Dar avem încă lucruri pe care le putem culege, fie că sunt plante veșnic verzi, fie că sunt tulpini uscate ale unor plante care ne indică locul unde se află rădăcinile, fie că sunt ciuperci iubitoare de frig.

Gastronomie
Elementele pădurii au nevoie de o abordare corectă din punct de vedere al proceselor prin care se prepară,
pentru a se adapta cerințelor moderne.

Metode de gătire și de conservare specifice pentru Foraging
Texturile sunt mai dure, mai aspre, mai intense și ne stau la dispoziție pentru o perioadă scurtă de timp. În acest capitol vom vedea cum le putem conserva astfel încât să avem acces la ele și când nu mai sunt disponibile.
Cum arată materialele scrise?
Suportul teoretic scris COLOR este downloadabil și se poate printa
Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas.
Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

Video-cursuri pentru înțelegerea materiei
Îți punem la dispoziție o serie de video-uri prin care se explică anumite subiecte din curs.

Crâmpeie dintr-un Videocurs

Video-uri explicative
Prin filmulețe făcute direct pe teren, ne vom familiariza cu diferite elemente din flora spontană.
Mai jos poți vedea un VIDEO demonstrativ din cadrul cursului – Lactarius salmonicolor.

De ce e un avantaj să înveți să culegi din flora spontană?
Dezvoltarea noastră în mod curent este limitată la o structură ce pune în evidență doar capacitatea de operare și de reținere a informațiilor. Însă noi aparținem naturii, iar restabilirea conexiunilor joacă un rol important în acest scop. Prin experiența multisenzorială pe care ne-o oferă această activitate, vom reuși să avem parte și de un efect terapeutic, pe lângă o alimentație sănătoasă și plină de diversitate.
Cine sunt trainerii?


&
Trainer outdoor

&
Ghid micologic

&
Forager Chef


Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774078517.




