Curs de Grădinărit Ecologic

Home » Curs de Grădinărit Ecologic

TOT ceea ce trebuie să știi pentru a începe
propria grădină de legume ecologică

incredible-curs-permacultura-gradinarit-dovleci

Ce vei putea face după terminarea acestui curs?

Cui se adresează?

Cât costă?

Află mai multe despre plata în rate.

Evenimente practice

Am un orar de curs? Cât durează cursul?

Viziunea asupra grădinăritului ecologic îi aduce pe oameni și pe natură într-o relație de ameliorare reciprocă, îmbrățișând creativ sănătatea și evoluția comună. Această practică reintegrează oamenii cu lumea naturală, folosind strategii de observare și aplicare a modelelor inspirate din ecosisteme naturale. 

 

Folosind strategii adecvate de design ecologic, poți avea chiar și tu propria grădină cu produse sănătoase, iar noi îți vom oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea realiza acest lucru.

„Agricultura este meseria celor înțelepți, cea mai potrivită pentru omul simplu și cea mai demnă pentru orice om liber.”

Marcus Tullius Cicero

 

(106-43 î.C.)

Înscrierile sunt
DESCHISE

Nu este deschisă perioada de înscriere?

Vrei să te anunțăm când o să fie?

Ce conține cursul?

Pe această platformă online de învățare vei avea un suport teoretic, activități de consolidare a cunoștințelor, cursuri înregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.

incredible-curs-permacultura-gradinarit-rasaduri

Introducere în grădinăritul ecologic

De ce este important să grădinărim ecologic și sustenabil?

plante mici - rasaduri

Solul

1. Solul, compoziția și structura
2. Recunoașterea solului
3. Nutriție minerală și îngrășăminte organice
4. Structura biologică a solului
5. Cum menținem structura solului
6. Plante corespunzătoare anumitor tipuri de sol

compost

Compost

1. Ce este compostul?
2. Importanța compostului
3. Diferite forme de a obține și de a aplica compostul

Introducere în botanică

1. Inițiere la botanică
2. Morfologia plantelor și părțile acestora

incredible-curs-permacultura-gradinarit-om-mana-munca-pamantului-planta-planteaza

Semănarea

1. Cum înființăm o cultură prin însămânțare directă
2.De ce facem răsaduri?
3. Distanțe pentru semănat și transplantat
4. Temperatura de germinare
5. Tabele ajutătoare pentru semănare

transplantare

Cultivarea legumelor

1. Recunoașterea diferitelor legume - gruparea plantelor pe familii și caracteristici comune
2. Cultivarea practică a legumelor – aspecte specifice
3. Gestionarea apei și udarea plantelor
4. Mulcirea
5. Straturi lasagna

nasturtium

Plante companion

Plante companion

incredible-curs-permacultura-gradinarit-allium-ceapa

Rotația culturilor

Rotația culturilor

incredible-foraging-curs-micologie-element-mycena-renati-leurda

Boli și Dăunători

1. Bolile plantelor și controlul acestora
2. Principalele boli ale roșiilor
3. Insecte dăunătoare
4. Controlul insectelor dăunătoare

Aliații grădinii

1. Insecte benefice
2. Să înțelegem buruienile - cine sunt buruienile?
3. Câteva buruieni comune din grădină

Unelte și Echipamente

1. Unelte pentru grădinărit
2. Sere, solarii și alte structuri de protecție

incredible-curs-permacultura-gradinarit-dovleci

Conservarea și Stocarea

1. Conservarea și stocarea alimentelor din grădină

Curs de gradinarit ecologic si permacultural

+ 57 de Fișe botanice pentru plante cultivate

Cum arată materialele scrise?

Suportul teoretic scris COLOR

Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. Acesta poate fi vizualizat la o rezoluție mare pe orice ecran. 

 

Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

De ce e un avantaj să fie în ecologic?

Ceea ce este în neregulă cu principiile de procurare a hranei în sistemele actuale este distrugerea resurselor. Grădinăritul ecologic reprezintă o alternativă, cu un design sistematic ce creează o legătură între om și mediu, aducând beneficii pentru ambele părți.

 

Grădinăritul ecologic produce peisaje comestibile ce reflectă ecosisteme naturale privind diversitatea și producția lor. Astfel, abordăm holistic toate componentele ecosistemului pentru o practică durabilă. Această modalitate ne face să fim mai responsabili față de calitatea vieții noastre, dar și a celor din jur.

Care este momentul ideal pentru a începe o grădină ecologică?

Nu există un moment ideal pentru a începe lucrul de proiectare sau de transformare a unei grădini actuale în una ecologică. În primul rând, susținem faptul că este necesar să poți să îți însușești anumite aspecte teoretice, iar mai apoi, în funcție de sezon, poți deja să începi să pui în practică lucrurile învățate. 

 

Acest proces va fi unul continuu, iar lucrul în grădină și studiul te vor face să ai mai multă experiență în gestiunea grădinii tale.

De ce am nevoie de acest curs?

Specialiștii noștri au o experiență vastă în acest domeniu, iar toate aceste cunoștințe le-am structurat astfel încât parcurgerea lor să fie una facilă și treptată. Veți fi inițiați în conceptul de design ecologic și veți înțelege principiile de funcționare a unei grădini ecologice.

Totodată, exemplele practice și celelalte noțiuni integrate, vă vor servi pentru gestiunea grădinii constant, iar procesul de învățare va fi unul mai rapid sub îndrumarea unor specialiști.

Ce am nevoie pentru acest curs?

În esență, pentru parcurgerea cursului, vei avea nevoie doar de suportul nostru și de un carnețel unde îți recomandăm să îți faci notițe în timpul procesului de învățare. Totodată, îți sugerăm aplicarea treptată a principiilor de proiectare; uneltele necesare fiindu-ți descrise în capitolul intitulat UNELTE ȘI ECHIPAMENTE.

 

Așadar, implicându-te atât prin gândire, dar și prin acțiuni, vei fi cu un pas mai aproape de construirea grădinii tale ecologice.

Cine sunt trainerii?

Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic
Anca Corduban
Inginer Silvicultor
&
Forager Chef
Diana Oarga - proiectare si design in horticultura la IncrEdible
Diana Oarga
Horticultor
Tiberiu Marcu
Permacultor
&
Proiectant

Ce părere au avut cursanții noștri?

"Am ales sa parcurg acest curs inainte de a avea o gradina si mi-am dat seama ca m-a ajutat mult in cautarea terenului portrivit, am invatat asa fiu atenta la multe aspecte importante pe care cu siguranta altfel nu le-as fi luat in considerare. Este un curs foarte complex, m-a surprins placut gradul de detaliu in care este prezentat fiecare subiect cat si grija si respectul fata de natura."
OANA COMȘA
"Încă nu am grădină, dar visez la una. Până atunci, aș vrea să îmi fac câteva “straturi” în balcon 😁 Urmând acest curs am învățat cum se pregătește pământul înainte de a planta sau însămânța, cum și unde e cel mai bine să îmi amplasez o grădină, ca să profit de un sezon cât mai lung, am învățat cum “nimic nu se pierde, totul se transformă”, am învățat ce înseamnă “apa gri” și cum o putem folosi în grădinărit, am învățat cum poți asocia plantele într-o cultură pentru a le feri de dăunători fără a mai fi necesară stropirea plantelor cu insecticid, cum poți atrage fertilizatori naturali etc. Dacă aveți o mică bucățică de pământ în fața casei, sau dacă aveți doar un balcon, și vă doriți să îi dați viață și o utilitate, vă recomand să parcurgeți acest curs! Spor la grădinărit! 🌱"
ANCA BRAD
"Cursurile de la acești oameni minunați sunt precum ei, minunați, plin de entuziasm și energie. M-am înscris la cursul de grădinărit ecologic și spre surpriza mea nu am primit doar un curs foarte bine structurat, cu informațiile și know-how-urile de care aveam nevoie, dar am primit și un prieten, posibilități de colaborare si încredere."
Barbara B.
"Acest curs, impreuna cu celelalte 3 pe care le-am absolvit de la Incredible (Plante medicinale, Foraging si Vopsit cu plante tinctoriale), m-au ajutat sa redescopar natura si frumusetea ei. Cu ajutorul notiunilor invatate aici, sunt foarte increzatoare ca de acum pot sa duc o viata cat mai autosustenabila in armonie cu tot ce ne inconjoara. Sfatul meu: iubiti si protejati natura, iar ea va va rasplati cu libertate, sanatate si fericire! Enjoy life!"
Liana Miron

Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774078517.