Află mai multe despre plata în rate.
Viziunea asupra grădinăritului ecologic îi aduce pe oameni și pe natură într-o relație de ameliorare reciprocă, îmbrățișând creativ sănătatea și evoluția comună. Această practică reintegrează oamenii cu lumea naturală, folosind strategii de observare și aplicare a modelelor inspirate din ecosisteme naturale.
Folosind strategii adecvate de design ecologic, poți avea chiar și tu propria grădină cu produse sănătoase, iar noi îți vom oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea realiza acest lucru.
„Agricultura este meseria celor înțelepți, cea mai potrivită pentru omul simplu și cea mai demnă pentru orice om liber.”
Marcus Tullius Cicero
(106-43 î.C.)
Pe această platformă online de învățare vei avea un suport teoretic, activități de consolidare a cunoștințelor, cursuri înregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.
De ce este important să grădinărim ecologic și sustenabil?
1. Solul, compoziția și structura
2. Recunoașterea solului
3. Nutriție minerală și îngrășăminte organice
4. Structura biologică a solului
5. Cum menținem structura solului
6. Plante corespunzătoare anumitor tipuri de sol
1. Ce este compostul?
2. Importanța compostului
3. Diferite forme de a obține și de a aplica compostul
1. Inițiere la botanică
2. Morfologia plantelor și părțile acestora
1. Cum înființăm o cultură prin însămânțare directă
2.De ce facem răsaduri?
3. Distanțe pentru semănat și transplantat
4. Temperatura de germinare
5. Tabele ajutătoare pentru semănare
1. Recunoașterea diferitelor legume - gruparea plantelor pe familii și caracteristici comune
2. Cultivarea practică a legumelor – aspecte specifice
3. Gestionarea apei și udarea plantelor
4. Mulcirea
5. Straturi lasagna
Plante companion
Rotația culturilor
1. Bolile plantelor și controlul acestora
2. Principalele boli ale roșiilor
3. Insecte dăunătoare
4. Controlul insectelor dăunătoare
1. Insecte benefice
2. Să înțelegem buruienile - cine sunt buruienile?
3. Câteva buruieni comune din grădină
1. Unelte pentru grădinărit
2. Sere, solarii și alte structuri de protecție
1. Conservarea și stocarea alimentelor din grădină
Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. Acesta poate fi vizualizat la o rezoluție mare pe orice ecran.
Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.
Ceea ce este în neregulă cu principiile de procurare a hranei în sistemele actuale este distrugerea resurselor. Grădinăritul ecologic reprezintă o alternativă, cu un design sistematic ce creează o legătură între om și mediu, aducând beneficii pentru ambele părți.
Grădinăritul ecologic produce peisaje comestibile ce reflectă ecosisteme naturale privind diversitatea și producția lor. Astfel, abordăm holistic toate componentele ecosistemului pentru o practică durabilă. Această modalitate ne face să fim mai responsabili față de calitatea vieții noastre, dar și a celor din jur.
Nu există un moment ideal pentru a începe lucrul de proiectare sau de transformare a unei grădini actuale în una ecologică. În primul rând, susținem faptul că este necesar să poți să îți însușești anumite aspecte teoretice, iar mai apoi, în funcție de sezon, poți deja să începi să pui în practică lucrurile învățate.
Acest proces va fi unul continuu, iar lucrul în grădină și studiul te vor face să ai mai multă experiență în gestiunea grădinii tale.
Specialiștii noștri au o experiență vastă în acest domeniu, iar toate aceste cunoștințe le-am structurat astfel încât parcurgerea lor să fie una facilă și treptată. Veți fi inițiați în conceptul de design ecologic și veți înțelege principiile de funcționare a unei grădini ecologice.
Totodată, exemplele practice și celelalte noțiuni integrate, vă vor servi pentru gestiunea grădinii constant, iar procesul de învățare va fi unul mai rapid sub îndrumarea unor specialiști.
În esență, pentru parcurgerea cursului, vei avea nevoie doar de suportul nostru și de un carnețel unde îți recomandăm să îți faci notițe în timpul procesului de învățare. Totodată, îți sugerăm aplicarea treptată a principiilor de proiectare; uneltele necesare fiindu-ți descrise în capitolul intitulat UNELTE ȘI ECHIPAMENTE.
Așadar, implicându-te atât prin gândire, dar și prin acțiuni, vei fi cu un pas mai aproape de construirea grădinii tale ecologice.
Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774078517.
Împletim cunoștințele despre natură cu dragul față de aceasta și astfel am creat o mișcare educativă cu un rol dublu: o viață mai autonomă, dar cu responsabilitate față de mediu.