Home » Curs de Ceaiuri, Infuzii, Decocturi și Macerate
Ceaiuri, decocturi, infuzii și macerate - Tradiții de ieri, remedii de mâine
Ce vei putea face după terminarea acestui curs?
Vei putea identifica, recolta și folosi unele dintre cele mai abundente, cunoscute și sigure plante sălbatice cu proprietăți medicinale, ce pot fi folosite la prepararea ceaiurilor
Vei putea aplica cunoștințele pe care le vei dobândi în cadrul modulului de Bazele botanicii la întreaga lume a plantelor din jurul tău
Vei putea începe să folosești practici ancestrale ale foraging-ului sezonier, fiind pus la curent cu cele mai noi descoperiri științifice în ceea ce privește întrebuințarea plantelor sălbatice, și vei putea să-ți conservi „medicamente” pentru celelalte sezoane
Îți poți învăța copiii bucuria de a bea ceaiuri din plante sălbatice și vei putea să le pui bazele pentru cunoașterea lumii naturale. Identificarea plantelor poate să fie un joc extraordinar pentru mintea lor curioasă.
Vei fi mai autonom, astfel nu vei mai depinde 100% de sistem, iar prin cunoașterea plantelor, vei putea să-ți procuri aceste plante din surse sigure.
Cui se adresează?
Adulților peste 18 ani
Persoanelor care vor să dobândească un pachet mai larg de cunoștințe în ceea ce privește elementele din flora spontană, recoltarea și procesarea elementelor din natură în scopul acestui curs, de a prepara ceaiuri, decocturi, infuzii, macerate
Persoanelor care vor să își completeze cunoștințele în materie de Foraging, vizând întrebuințarea plantelor pentru ceaiuri, decocturi, infuzii, macerate
Persoanelor care iubesc să-și prepare ceaiuri din plante culese de ele însele
De-a lungul timpului, plantele i-au oferit omului materie primă pentru haine, materiale de construcții, mâncare și, nu în ultimul rând, remedii pentru diferitele afecțiuni pe care acesta a început să le dezvolte.
Cunoștințele pe care le-au acumulat strămoșii noștri și care ne-au fost transmise nu ne sunt suficiente pentru a putea dobândi capacități de identificare corecte ale acestora. Pe lângă asta, siguranța noastră și a celor din jur primează și este loc de mai mult când vine vorba de informații.
Plantele sunt recunoscute pentru importanța lor majoră în dezvoltarea unei imunități potrivite. Parcurgând capitolele descrise în acest curs, recoltarea corectă a unor astfel de plante este mult mai ușoară decât pare, deci accesul la o viață mai sănătoasă este foarte facil. De asemenea, îți vor fi detaliate și metodele de conservare și folosire ale acestor plante, pentru a putea lua cele mai bune decizii în legătură cu sănătatea ta. Folosește natura util, bucurându-te de toate beneficiile sale!
Pe această platformă online de învățare vei avea un suport teoretic, activități de consolidare a cunoștințelor, cursuriînregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.
7 de PDF-uri cu un total de 55 de pagini, conținând atât text, cât și imagini color
7 video-uri explicative
16 fișe botanice scrise
14 fișe botanice video
16 fișe medicinale scrise
16 fișe medicinale video
30 rețete
Colectare responsabilă: bune practici și măsuri de siguranță
Culesul din flora spontană nu se poate face oricum. În acest capitol vei învăța să culegi sustenabil și vei afla ce ai de făcut pentru a respecta toate normele de siguranță alimentară și cum să fii pregătit pentru ieșirile în teren.
Perioade optime de recoltare
Plantele conțin substanțe care ajută organismul uman în fața diverselor afecțiuni. Pentru a profita la maxim de efectul acestora trebuie să știm când este timpul de recoltare al fiecăreia.
Conservarea plantelor medicinale
Pentru a beneficia de ajutorul plantelor medicinale și în afara perioadei lor de vegetație, vom învăța cum se pot usca și păstra în mod corect plantele
Soluții extractive apoase
Ceaiuri pentru diverse afecțiuni interne și externe
Infuzie
Decoct
Macerat
Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. Acesta poate fi vizualizat la o rezoluție mare pe orice ecran.
Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.
Videoconferințe înregistrate cu instructori
Crâmpeie dintr-o videoconferință
Am avut mai multe videoconferințe pe care ți le punem, de asemenea, la dispoziție. Acestea urmează modelul prezentat de mai jos:
Video-uri explicative
Prin filmulețe făcute pe teren, ne vom familiariza cu diferite elemente din flora spontană.
De ce e un avantaj să înveți cum să culegi din flora spontană?
Pericolul de a face confuzii, în momentul în care ne aflăm într-o diversitate de specii de plante asemănătoare, este foarte mare. Este important să cunoști atributele esențiale identificării corecte a speciilor de care ai nevoie, pentru a nu face nici o confuzie în momentul recoltării. Colectarea responsabilă va face ca procesul să nu fie invaziv și o inițiere corectă în acest proces aduce doar beneficii, atât pentru utilizarea umană cât și pentru decursul normal al funcțiilor mediului, neinfluențând negativ prin acțiunile noastre.
Ce am nevoie pentru acest curs?
Notițele sunt foarte importante și este important să reușiți să înțelegeți criteriile de identificare, dar și celelalte procese, pentru a putea fi siguri să recolta dumneavoastră va aduce beneficii sănătății. Așadar, recomandăm citirea cu atenție a informațiilor atent structurate din acest curs.
Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774078517.