Sănătate și siguranță

Te rugăm să citești cu atenție acești termeni cu privire la „Sănătate și Siguranță” înainte de a folosi site-ul https://incredibleromania.com și website-urile legate de acesta: http://aulamicosfera.com/ și https://www.micosfera.com/, precum și canalele media („Serviciu(l)”) operat de către Incredible Forest Resources („noi”, „nostru/noastră/noștri/noastre”). Următoarele proiecte: IncrEdible, Micosfera și MushRoMania sunt administrate de SC Incredible Forest Resources SRL.

Disclaimer în ceea ce privește Sănătatea și Siguranța

Chiar dacă avem convingeri puternice în ceea ce privește beneficiile aduse de elementele culese din flora spontană, instructorii și membrii Micosfera, IncrEdible sau MushRoMania nu sunt licențiați sau înregistrați ca apți pentru a oferi servicii medicale, așadar noi nu putem să diagnosticăm nici o condiție medicală și nu putem oferi sfaturi medicale nimănui și în nici o formă.

Informația oferită de către Micosfera, IncrEdible sau MushRoMania nu este un substitut pentru consultațiile medicale sau pentru un tratament avizat oferit de către o persoană de specialitate din câmpul medical, așadar nici o postare sau niciun comentariu făcut pe site-urile www.micosfera.com, www.aulamicosfera.com și www.incredibleromania.com, pe forum sau pe canalele de social media aferente sau pe oricare parte terță afiliată nu poate fi considerat ca un sfat medical.

Te rugăm să iei la cunoștință faptul că există persoane care reacționează diferit la anumite specii de ciuperci sau de plante, incluzându-le pe cele mai comune comestibile, ex. Shiitake, o ciupercă foarte ușor de găsit în comerț care poate provoca erupții cutanate violente. Exemplele clasice pe care le cunoaștem cu toții în rândul alimentelor comestibile foarte obișnuite pe rafturile magazinelor sunt căpșunile sau arahidele: comestibile pentru unii, intolerabile de alții.

Forma în care reacționează elementele sălbatice comestibile la persoanele care dezvoltă alergii variază de la intoleranță gastrică, la probleme dermatologice sau chiar și șoc anafilactic. Unele ciuperci, plante și extractele acestora este contraindicat să fie asociate cu anumite substanțe naturale, farmaceutice, alcool sau droguri, generând reacții puternice, chiar putând să conducă la comă sau probleme ale sistemului nervos.

Te rugăm să consulți o persoană de specialitate înainte de a consuma orice ciupercă, plantă sau extract al său, cu atât mai mult cu cât te cunoști sau suspectezi a avea o condiție medicală mai aparte, dacă ești însărcinată sau dacă alăptezi.

În cazul în care decizi să consumi orice element comestibil provenit din flora spontană pentru prima dată, te rugăm să iei în considerare faptul că unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faci este să păstrezi în frigider un exemplar aflat în condiție bună. Cantitatea ingerată pentru prima dată trebuie să fie mică, considerând că ceea ce faci este un test. Dacă apare ceva anormal în starea ta de sănătate, ceea ce trebuie să faci este să mergi cât mai repede cu putință la spital, luând cu tine și exemplarul din frigider pentru a fi reidentificat și pentru ca medicii să știe ce tratament poate fi aplicat.

Este alegerea ta să consumi orice ciupercă, plantă, extract sau derivat provenit din acestea și ești responsabil să consulți o persoană de specialitate înainte de a consuma oricare element menționat pe website-urile care ne aparțin sau în orice altă sursă media legată de proiectele Micosfera, IncrEdible sau MushRoMania.

Multe dintre ciuperci și plante au un risc foarte mare să fie confundate cu specii periculoase care să conducă chiar la deces. Înainte de a decide să consumi orice plantă sau ciupercă, asigură-te că ai identificat 100% corect specia. Noi nu asumăm responsabilitatea dacă identificarea este greșită, indiferent despre ce element este vorba.

Ești responsabil pentru propria sănătate și pentru alegerile în ceea ce privește siguranța. Aceasta include, dar nu se limitează la, ingerarea, aplicarea sau alte forme de folosire a ciupercilor și plantelor, a alcoolului, a unei otrăvi sau a unei substanțe toxice ori alergenice, menționată în cursurile noastre, pe pagina web sau orice canal de social media legat de acesta, în produsele sau serviciile noastre.

Dacă nu ești la vârsta legală de a consuma alcool sau orice altă substanță menționată în cursurile noastre, pe web-site sau în produsele și serviciile oferite de noi, Micosfera, IncrEdible sau MushRoMania, îți recomandăm să te abții de la cumpărarea, consumarea sau folosirea oricăreia dintre aceste substanțe în studiile tale. Dacă alegi să nu respectați sfatul nostru, o faci pe proprie răspundere, iar Micosfera, IncrEdible sau MushRoMania nu acceptă să fie legată de activitatea contravențională pe care o săvârșești.

Întregul conținut, informația și materialele oferite de către Micosfera, IncrEdible sau MushRoMania sunt doar în scop educațional. Informația oferită în cursurile noastre și în alte Produse și Servicii este cât se poate de exactă, dar nu putem să garantăm că este fără greșeală sau omisiune. În ultimă fază, ești responsabil să verifici informația primită înainte de a te baza pe ea.

Sunt multe lucruri încă necunoscute atât despre Botanică și Micologie, cât și despre acțiunile care sunt legate de acestea (ex. transformarea elementelor culese din natură în mâncare, medicamente sau obiecte utile). Informația pe care o furnizăm trebuie folosită responsabil.

Nu ne asumăm responsabilitatea pentru nici un comentariu sau glumă făcută de studenții Micosfera, IncrEdible sau MushRoMania sau utilizatorii website-urilor, considerând acestea a fi subiective și că nu reprezintă Micosfera, IncrEdible sau MushRoMania. Doar administratorii Micosfera, IncrEdible sau MushRoMania considerăm a fi reprezentativi pentru mesajul oferit din partea proiectelor.