Curs de inițiere la cules de Ciuperci Sălbatice

Home » Produs » Curs de inițiere la cules de Ciuperci Sălbatice

Curs de inițiere la cules de Ciuperci Sălbatice

(2 recenzii de la clienți)

150,00 lei

CURS DE INIȚIERE LA CULES DE CIUPERCI SĂLBATICE | acces la curs pe viață | număr de ore: 15 | datele de acces se primesc în maximum 2 zile lucrătoare de la confirmarea plății

Descriere

Curs de inițiere la cules de Ciuperci Sălbatice

Un curs pentru cei interesați de culesul și consumul ciupercilor

Notă: În România nu am găsit un loc de formare în domeniul micologic. Așadar, am urmat cursuri de specializare în altă țară. În momentul de față, ne dedicăm munca pentru dezvoltarea educației pe segmentul micologic.

________

Știm cât este de descurajant să îți dorești să înveți despre ciupercile sălbatice și să fii nevoit(ă) să o faci fără un îndrumător de încredere.

Curs de inițiere la cules de Ciuperci Sălbatice” – acesta este un curs care își propune să te familiarizeze cu ciupercile comune din flora spontană autohtonă. Totul într-un cadru sigur și sistematizat.

Așadar, pentru cine este potrivit cursul?

 • – dacă ești interesat de culesul de ciuperci din flora spontană
 • – sau de orice ține de micologie
 • – și vrei să îți faci inițierea în studiul acestor organisme
 • – să cunoști care este natura lor
 • – ori să afli ce funcții au în ecosistem
 • – și să percepi care este amploarea diversității lor

________

Acest curs poate să îți fie de folos dacă ești interesat de culesul și consumul ciupercilor, deoarece cunoștințele despre micologie sunt foarte importante pentru a înțelege ce fel de organisme sunt ciupercile și poți aplica cunoștințele la observațiile pe care le faci pe teren pentru a obține rezultate mai bune.

Desfășurare PARTE TEORETICĂ:

Cursantul va avea la dispoziție:

 • – un suport de curs teoretic
 • – printr-o platformă educativă
 • – ușor de accesat de pe orice dispozitiv, la orice oră

După înscrierea la curs, vei primi datele de acces pe platforma unde se va desfășura cursul.

Scopul general al cursului: dobândirea unor cunoștințe de bază despre Biologia, Ecologia și Taxonomia ciupercilor, iar pentru asta, vizăm parcurgerea următoarelor subiecte:

1. Introducere la micologie

2. Norme și bune practici ale culesului

3. Principalele grupuri taxonomice

4. Ecologia generală a fungilor

5. Cele mai toxice ciuperci

+ vom analiza amănunțit 10 dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile

 

2 recenzii pentru Curs de inițiere la cules de Ciuperci Sălbatice

 1. Șoagăr Clara-Cristina (proprietar verificat)

  Cursul te introduce în lumea minunată a ciupercilor prin texte bine documentate, planșe, fotografii și videoclipuri în care cei doi traineri, Quim Rueda Pilar și Iulia Demeter, ne fac părtași la experiențele lor legate de ciuperci. M-a bucurat faptul că poți parcurge cursul în ritmul tău. Jocurile tip “spânzurătoarea* i-au atras și pe copiii mei și am descoperit împreună cu ei termenii științifici din dicționarul micologic. Din curs am înțeles cât de importante sunt locația, perioada de apariție și habitatul în identificarea ciupercii și ce aspecte morfologice trebuie să urmărim. La fel de importante mi s-au părut secțiunile privind culesul responsabil și echipamentul potrivit activității de foraging. Deși cunoșteam câteva specii de ciuperci încă din copilărie, acum am o imagine de ansamblu și o înțelegere mai clară a rolului lor în ecosistem. În plus am aflat cum pot să identific și alte ciuperci comestibile pe care înainte nu le culegeam.

 2. Oana (proprietar verificat)

  Chiar dacă este prezentat ca un curs de inițiere, am învățat mult mai multe decât ma așteptam. În plus, acest curs mi-a deschis apetitul pentru a cunoaște cât mai multe despre aceasta minunata lume a ciupercilor. Materialele sunt foarte bine structurate, concise, într-un limbaj științific, dar accesibil (explicațiile sunt ușor de înțeles). În ceea ce privește calitatea materialelor video, am remarcat atenția la detalii și profesionalismul cu care acestea au fost prelucrate. Recomand cu căldură acest curs!

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *