Socul: cultivare, utilizare în gastronomie şi în farmacia casei

Home » Produs » Socul: cultivare, utilizare în gastronomie şi în farmacia casei

Socul: cultivare, utilizare în gastronomie şi în farmacia casei

34,90 lei

Vrei să afli toate secretele socului? Atunci această carte, apărută în colecţia Grădina noastră, este pentru tine! Vei afla informaţii despre istoricul plantei, superstiţiile legate de ea, modul de valorificare ca plantă ornamentală, medicinală precum şi posibilitatea de a o utiliza în diverse reţete culinare.

6 în stoc

Descriere

Socul: cultivare, utilizare în gastronomie şi în farmacia casei – o carte pentru ricine vrea să afle informații utile despre soc

Socul negru (Sambucus nigra L.) este o specie de plante din grupa arbuștilor cu 20-30 de soiuri din familia Adoxaceae, nativă Europei, nord-vestului Africii și sud-vestului Asiei. Se dezvoltă pe orice tip de sol, umed sau uscat, de preferință într-un loc însorit. Această specie este folosită ca plantă medicinală și ornamentală, dar este o specie otrăvitoare pentru mamifere.

________________

Vrei să afli toate secretele socului?

Atunci această carte, apărută în colecţia Grădina noastră, este pentru tine!

Vei afla informaţii despre istoricul plantei, superstiţiile legate de ea, modul de valorificare ca plantă ornamentală, medicinală precum şi posibilitatea de a o utiliza în diverse reţete culinare.

Vei fi plăcut surprins să afli că socul trăieşte circa 100 de ani şi că are numeroase efecte spectaculoase în prevenirea şi tratamentul alternativ al bolilor cardiovasculare, cancerului, virusului herpetic, HIV-ului, alergiilor, obezităţii şi că poate fi folosit cu succes pentru diverse afecţiuni ale tenului.

Trebuie să ne însuşim modul corect de recoltare şi cultivare pentru a fi siguri că beneficiem din plin de efectele pozitive ale socului. Prin prezentarea tuturor speciilor de soc se atrage atenţia că bozul (Sambucus ebulus) este toxic, fiind aşadar necesar să cunoaştem foarte bine toate speciile. Chiar dacă se culeg specii cu efecte benefice este esenţial să ne asigurăm că nu sunt poluate, fiind prezentată o tehnică prin care ne putem da seama de acest lucru.

Deși nu este o specie pretențioasă în ceea ce privește locul de creștere, în carte sunt prezentate câteva caracteristici pedoclimatice potrivite pentru o creștere mai productivă.

În final se prezintă o multitudine de reţete din florile şi fructele acestei plante foarte apreciate încă de la Hipocrate (460 î.Hr).

________________

Toate acestea și alte informații utile despre soc adunate laolaltă în cartea „Socul: cultivare, utilizare în gastronomie şi în farmacia casei”. 

Știai că avem și un curs de GRĂDINĂRIT?

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Socul: cultivare, utilizare în gastronomie şi în farmacia casei”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă vrei să fii la curent cu noutățile de pe site-ul nostru, te rugăm să ne scrii adresa ta de mail. Astfel, noi îți vom trimite periodic email-uri informative!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Incredible Romania will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.