poza de la forumul national de cules din flora spontana

Forumul Național – Culesul din Flora spontană

Am adunat câteva imagini de la Forumul Național de cules din flora spontană, organizat pentru prima dată în 2018.

Forumul Național a inclus diverse activități, dedicate în egală măsură plantelor și ciupercilor.

Am avut ture în natură, în care am identificat principalele elemente pe care le-am întâlnit și am vorbit despre caracteristicile lor.

De asemenea, am avut mese de identificare și alte mese de savurare:). Am folosit farfuriile cu mâncare în loc de pânză pentru a decora cu elemente naturale comestibile.

În cazul rețetelor dulci nu am avut niciun dubiu că urma să folosim florile în decorații, totuși, nu ne-am dezis nici de la cele sărate.

Pentru decorarea farfuriilor cu un Gazpacho hrănitor, dar și răcoritor pe timp de vară, am folosit diverse decorațiuni florale în care elementul central este Centaurea jacea.
Compoziția a reunit și alte flori frumoase și comestibile: Achillea sp., Agrimonia eupatoria, Viola tricolor.

Salata poate să fie ea însăși un fel principal, mai ales când are în compoziție leguminoase. Dar când știi că ai la dispoziție și ciuperci proaspăt culese plus alte legume de sezon, te-ai putea abține la un singur fel de mâncare?

Noi nu. Și nici nu ne-am oprit aici. Am găsit prilej să folosim plantele (fie proaspete, fie uscate) și ciupercile (doar uscate) în aromatizarea sării, a zahărului, mierii și a untului. Mai jos sunt câteva imagini cu niște biluțe de unt îmbrobodite cu petale de flori și semințe de urzică.

În ce-am mai adăugat plante, pe care am decorat-o cu flori, a fost o cremă de brânză, numai bună pentru un mic-dejun clasic… de forager.

Am captat esențe și-am făcut bere (și) din urzici. 🙂 Și nu în ultimul rând, am făcut noi conexiuni: noi între noi și noi cu natura! 🙂

Rezultatul muncii se poate vedea încorporat în sticluțele acestea:

A fost o experiență plină și bogată. De asta am pus la cale încă de anul trecut să reptăm experiența… probabil anual :).

În câteva săptămâni, vom ține a 2-a ediție a Forum-ului, în care vom păstra o structură asemănătoare cu cea din anul trecut. Anul acesta însă vom schimba ecosistemul. De fapt, avem în plan să fie chiar două zone pe care să le străbatem. Fiind un eveniment de 4 zile întregi, putem să ne permitem să ne deplasăm câțiva kilometri mai la deal sau mai la vale, așa putem să vedem și etajul foioaselor (vezi articol din zonă aici) și etajul coniferelor (vezi album din zonă aici).

Dacă te gândești și tu să vii, indiferent că dorești să participi 2, 3 sau toate cele 4 zile, te rugăm să accesezi ACEASTĂ pagină și să urmezi pașii pe care îi vei întâlni. Dacă întâmpini dificultăți, te așteptăm să ne contactezi personal sau să ne scrii pe pagina IncrEdible (de pe facebook) în mesaj privat.