Shinrin Yoku – 23 Februarie Baia Mare

IncrEdible Forest Resources

Shinrin Yoku – 23 Februarie Baia Mare

by IncrEdible Forest Resources
508 508 people viewed this event.
Free

Shinrin Yoku în Baia Mare

E timpul! E timpul să FII bine!
Încetinește. Trezește-ți simțurile. Conectează-te. Vindecă-te.

Shinrin yoku, tradus din limba japoneză ca și ”baie de pădure” este o metodă de îmbunătățire a sănătății ce combină plimbări foarte liniștite prin pădure, prin natură, cu activități specifice, ghidate, pentru o relaxare profundă, o reconectare și o revitalizare pe toate nivelurile.
Încă din anii `80, Japonia a făcut cercetări asupra efectelor măsurabile pe care le poate avea natura asupra stării de bine a omului, iar în ultimii ani tot mai multe cercetări confirmă aceste rezultate.

Dar cum se petrec aceste transformări?
Alături de efectul de relaxare și de încântare dat de prezența și frumusețea naturii, bio-chimia acționează și ea, căci multe studii au arătat că plantele și arborii produc anumite substanțe numite fitoncide, care sunt imunostimulatori naturali. Ele sunt cele care stimulează producția de celule NK (natural killers) – cele care luptă în corpul nostru cu agenții străini, invazivi și nocivi.

Shinrin yoku, ”baia de pădure”, nu este o drumeție. Nu reprezintă o deplasare de la un punct de pornire spre o destinație aleasă, ci este exercițiul de A FI. Prezenți, atenți observatori și porți deschise spre relaxare, încărcare și, ulterior, vindecare.

Așadar, astfel de băi de pădure ghidate (cu atât mai mult făcute în mod repetat), reușesc să reducă tensiunea arterială, să întărească sistemul imunitar, să scadă nivelul hormonilor de stres, să crească puterea de concentrare, atenția, creativitatea.

CE FACEM?
O plimbare liniștită prin pădure, presărată cu activități ghidate, necesare pentru a intra în starea de prezență, de atenție, de conștientizare.
Dificultate: minimă.
Număr maxim: 12 persoane.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU
Haine și încălțăminte potrivită ieșirilor în natură pe timp de iarnă, căciulă, mănuși, parazăpezi, ochelari de soare.

UNDE?
Întâlnirea se va face la restaurantul ”Două veverițe”, iar plimbarea o vom face în pădurea din apropiere.
https://goo.gl/maps/URBLs2N76ky

CINE?
Poți să vezi aici cine suntem, echipa IncrEdible:
https://www.facebook.com/povesticugust/videos/2170340956517935/

CÂT COSTĂ?
100 lei/persoană

SPECIFICAȚII:
Ne rezervăm dreptul de a nu mai ține evenimentul dacă numărul minim de persoane nu este atins, situație în care vă vom restitui întreaga sumă pe care ați achitat-o.
În cazul în care dvs. veți renunța la înscriere, suma pe care ați achitat-o nu se va restitui.

TICKET

 

Additional Details

Link To Event Page - https://www.cognitoforms.com/Incredibleforestresources/ShinrinYokuInBaiaMare?fbclid=IwAR0iHUwN5rh58VTvqaeqwyu3vxs3XKm987x3tAfnbUaGvbGU0znEByyp0-o

Event registration closed.
 

Date And Time

2019-02-23 @ 12:00 AM to
@ 12:00 AM
 

Registration End Date

2019-02-22
 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends