Curs de culegător din flora spontană – Apuseni 2019 – 2020

IncrEdible Forest Resources

Curs de culegător din flora spontană – Apuseni 2019 – 2020

by IncrEdible Forest Resources
1734 1734 people viewed this event.
1800RON
Paid

CURS DE CULEGĂTOR DIN FLORA SPONTANĂ | 4 sezoane | ecosisteme diferite | bazele bucătăriei din flora spontană | durata maximă pentru împlinirea cerințelor 12 luni | 250 de ore:
Teoretic + Practică în pădure + Practică în bucătărie + Asistență online


CE ÎȚI PROPUNEM?

Culesul din flora spontană este o activitate care se poate desfășura pe tot parcursul anului, însă, în fiecare perioadă se culeg diferite elemente, diferite ca importanță și în diferite cantități.

Cursul pe care l-am conceput este structurat pe 4 anotimpuri diferite, tocmai pentru că sezonalitatea ne pune la dispoziție elemente diferite, dar ne limitează accesul la alte elemente.

Acesta este un CURS PENTRU CULEGĂTORI: un curs care te învață CUM să culegi, CE să culegi, DE UNDE să culegi, în funcție de SEZONUL în care ne aflăm.
Cursul vizează identificarea principalelor specii comestibile și ale celor mai toxice ciuperci și plante din Flora Spontană a României, prezintă modalități de culegere responsabilă și sustenabilă și informații despre siguranța alimentară, îți oferă instrumente pentru a putea fi independent în formarea care, credem noi, este un proces de continuă învățare.

Acest curs este conceput dintr-o parte practică și una teoretică + ai la dispoziție din partea noastră asistență online.
Cursul se va desfășura pe parcursul a până la 1 an (12 luni), minimul fiind parcurgerea a 4 sezoane.

Data de începere este 15 martie 2020.

_________________

MATERIA CURSULUI:

– Colectare responsabilă: bune practici și măsuri de siguranță
– Introducere în micologie
– Introducere în botanică
– Identificarea principalelor specii de plante și ciuperci sălbatice
– Identificarea celor mai toxice specii de plante și ciuperci
– Foraging în funcție de sezon: primăvară, vară, toamnă, iarnă
– Micogastronomie
– Metode de gătire și de conservare specifice pentru Foraging
– Cunoașterea mediului natural

Cursantul va avea la dispoziție un suport de curs teoretic, printr-o platformă educativă ușor de accesat de pe orice dispozitiv, la orice oră, acesta fiind împărțit în diferite module care sunt specifice fiecărui sezon, plus alte module de interes general specifice Foraging-ului.
După înscrierea la curs, vei primi datele de acces al platformei în care se va realiza cursul în următorul an.
Partea teoretică a cursului are 175 de ore de material scris, jocuri, activități, filme, etc. care vor face parcurgerea subiectul într-o formă mult mai comodă, modernă și practică.

Pe parcurs, vei avea parte de câteva activități și exerciții pe care va trebui să le parcurgi direct în zona ta pentru a te putea familiariza cu ecosistemul care îți este mai apropiat ție.

Desfășurare parte PRACTICĂ:
Partea practică are 3 forme diferite:

Vor exista un minim de 30 de videoconferințe în care formatorii vor explica în direct – online despre anumite subiecte și voi veți putea discuta direct cu ei despre neclarități. Conferințele se desfășoară de obicei seara și sunt înregistrate și apoi puse pe platforma online pe care sa le puteți accesa ori de câte ori aveți nevoie.

Partea practică o constituie prezența la evenimentele de la sfârșitul săptămânii, marca IncrEdible.
Evenimentele noastre sunt gândite să acopere cât mai multe ecosisteme diferite, pentru a putea observa și învăța cât mai multe elemente din natură. Acesta sunt reprezentate de câte un eveniment care v-a avea loc o dată pe lună din care elevul alege 4 în total pe parcursul anului.
Cursantul are, totodată, obligativitatea de a fi prezent la 4 evenimente de weekend, (incluse în prețul total al cursului) din ecosisteme diferite.
Programele practice se țin de obicei în zona Munților Apuseni și sunt desfășurate pe parcusrul a 3 zile, de vineri seara până duminica după-amiază.
(În cazul unor excepții, în care aveți anumite limitări în ceea ce privește programul sau nevoi speciale de orice fel, vă rugăm să ne contactați pentru a găsi o opțiune corespunzătoare care să fie adaptată la nevoile și posibilitățile dumneavoastră).

Vei avea acces la structuri care te vor pune în contact direct cu alți elevi și formatori încât să poți întreba despre elemente, forme de procesare sau gătit în orice moment.

În cadrul evenimentelor avem:
– Activități dinamice în care participanții sunt implicați în procesul de învățare
– Ture de Foraging ghidate, urmate de o analiză a elementelor recoltate, realizată și coordonată de unul dintre formatorii noștri
-Toate mesele evenimentelor sunt tematice și includ elemente din flora spontană.
– Ateliere de procesare a alimentelor și conservare

BENEFICII

Îți punem la dispoziție primul curs de Foraging din România, astfel ai posibiltatea să obții cunoștințe într-o ramură foarte nouă.
Suport teoretic și asistență online.
Alimente provenite predominant din foraging, agricultură și zootehnie ecologică pe parcursul evenimentelor practice.
Pentru a ști cum să accesați resurse din natură în orice sezon și din cât mai multe ecosisteme, vă punem la dispoziție o serie de evenimente despre Foraging.
_________________

UNDE?

Menționăm că mare parte a evenimentelor noastre se desfășoară în zona vestică a țării, în zona Munților Apuseni.
_________________

CUI NE ADRESĂM?

– Persoanelor care vor să dobândească un pachet mai larg de cunoștințe în ceea ce privește flora spontană, recoltarea și procesarea elementelor din natură în scop alimentar;
– Persoanelor care vor să își completeze cunoștințele în materie de Foraging;
– Persoanelor care vor să își îmbogățească cunoștințele despre mediu;
– Persoanelor interesate de gătit din flora spontană.
_________________

PREȚ

Prețul este de 1700 RON și include:

  • Taxa de curs
  • Materialul teoretic al cursului
  • Prezența la 4 evenimente de weekend cu tematica Foraging marca IncrEdible (cu excepția taxelor de cazare)
  • Asistență online din partea ghizilor IncrEdible

Prețul nu include:

  • Deplasarea până la eveniment
  • Taxa de cazare în timpul evenimentelor

Forme de plată

PLATA INTEGRALĂ:

Prin achitarea întregii sume într-o singură tranșă, vei primi o reducere de 10% din total, așadar o singură plată de 1530 RON.

PLATA ÎN TRANȘE:

Prin achitarea taxei de înscriere la curs de 500 RON, urmând ca apoi să se achite câte 200 de RON în fiecare lună timp de 6 luni, până la suma totală de 1700 RON.

Dacă nu poți să vii să participi la evenimentele pe care le ținem în natură și să ne cunoaștem în persoană, te invităm să citești despre opțiunea pe care o avem online și să vezi dacă aceasta ți-ar putea fi potrivită :). 

Urmărește pagina cursului aici.

cere detalii

Additional Details

Link To Event Page - https://www.cognitoforms.com/Incredibleforestresources/Micogastronomia01022019?fbclid=IwAR2ob6B3-DwwSkIAizsQEPNvAv2rHgzT59T-Fr88cALZyiP8gj0iwmRGRe8

To register for this event please visit the following URL:

 

Date And Time

2020-03-15 @ 12:00 AM to
2021-03-15 @ 12:00 AM
 

Location

 

Event Category

Share With Friends