Evenimentele următoare

Home » Evenimentele următoare

Te fascinează culesul de plante și ciuperci
și ai vrea să ieși cu familia să practici această activitate?

Cine organizează?

Urmărește prezentarea proiectului aici!

Învață să culegi ciuperci sălbatice comestibile! (14-16 august)

EXCEPȚIONAL! Lansăm un eveniment de vară în AER LIBER.

Un eveniment de inițiere în culesul ciupercilor. Într-un cadru organizat, vei putea să înveți cum să culegi ciuperci în condiții de siguranță, vei afla de ce anume trebuie să ții cont pentru a te feri de intoxicații (de la cele mai clasice, până la altele la care nu te-ai fi gândit). Vei face cunoștință cu minunata lume a ciupercilor nu doar la nivel de identificare, ci vei începe să înțelegi și care este rolul acestora în ecosistem și cât de importante sunt aceste organisme pentru a putea avea viața pe care o avem în prezent.

Scopul general: dobândirea unor cunoștințe de bază despre Biologia, Ecologia și Taxonomia ciupercilor.

Cât costă?

Învață să culegi Plante Sălbatice Comestibile și Medicinale (21-23 aug. 2020)

EXCEPȚIONAL! Lansăm un eveniment de vară în AER LIBER.

Un eveniment de inițiere în culesul plantelor. în care accentul se va pune pe identificarea în teren. Într-un cadru organizat, vei putea să înveți cum să culegi plante în condiții de siguranță, vei afla de ce anume trebuie să ții cont pentru a te feri de intoxicații (de la cele mai clasice, până la altele la care nu te-ai fi gândit). Vei face cunoștință cu minunata lume a plantelor de leac și importanța nutrițională a plantelor sălbatice.

Cât costă?

Cazare și mâncare

Cazarea se face la cort și trebuie să dețineți un CORT PERSONAL și tot ceea ce este necesar pntru dormitul la cort (izolir/salteluță, sac de dormit etc.)

 • Mâncarea este INCLUSĂ. Noi punem la dispoziție mâncarea, dar este OBLIGATORIU să-ți aduci vesela personală pe care să o igienizezi singur, asta înseamnă că trebuie să ai la tine: farfurie/blid, lingură/furculiță/cuțit, cană de apă, burete de vase personal și produse de igienizare a vaselor de asemenea personale -> pentru a nu atinge un detergent de vase la comun. (Recomandăm produse ecologice.)
 • Locul de cazare este la capătul satului Sighiștel (care are și un magazin alimentar), într-o poieniță cu nuci ce oferă puțină umbră pentru zilele călduroase de vară.
 • Există o sursă de apă venită de la izvor.

Alt echipament necesar

 • Pentru turele în pădure: coș + briceag pentru culesul ciupercilor sau al plantelor, plase din material natural pentru plante, rucsac, recipient de apă cu apă, șapcă pentru soare, lanternă sau frontală, loțiune împotriva insectelor (țânțari/căpușe)
 • Bocanci sau încălțăminte adecvată mersului pe teren accidentat, ținând cont că uneori ne putem băga prin vegetație care să zgârie. Sugestii în plus: cizme de gumă, sandale de tip outdoor care să fie folosite strict în zona de corturi (nu în turele de teren).
 • Îmbrăcăminte lejeră, potrivită ieșirilor în natură. Recomandăm pantaloni lungi și mânecă lungă care să aibă și rol protector.
 • Suplimentar în rucsac, dar obligatoriu: pelerină / foiță / haină de ploaie.
 • NOTĂ: Vom avea la noi produse de vânzare. Dacă îți lipsește ceva din echipament și pentru că e complicat să le găsești, vom aduce câteva obiecte (cum ar fi: briceage și coșuri) pe care le avem și în magazinul online direct la fața locului.

Unde se țin evenimentele practice?

Evenimentul se va ține în Munții Apuseni, pe Valea Sighiștelului, un loc de o frumusețe sălbatică :). Munții Apuseni sunt foarte cunoscuți în întreaga lume pentru relieful carstic excepțional dezvoltat aici. Valea Sighiștelului are și o particularitate nemaiîntânită în lume: concentrarea de peșteri/ suprafață. Pe această vale sunt catalogate a fi aproximativ 160 de peșteri răspândite pe numai 15 km2 (peste 10 peşteri/km2).

Date fiind condițiile speciale din această perioadă, evenimentul se va ține în aer liber.

Evenimentele practice au loc în Munții Apuseni, grupa montană Codru Moma.

Ce îți propunem?

 • Activități dinamice în care participanții sunt implicați în procesul de învățare
 • Ture de Foraging ghidate, urmate de o analiză a elementelor recoltate, realizată și coordonată de unul dintre formatorii noștri
 • Toate mesele evenimentelor sunt tematice, având elemente din flora spontană.
 • Ateliere de procesare a alimentelor și conservare

NOTĂ: Turele pe teren au o lungime de aproximativ 5 km, având diferență de nivel variată (nu se desfășoară doar pe teren drept).

Beneficii

Îți punem la dispoziție un eveniment din cadrul cursului de Foraging, fiind primul de acest tip din România, astfel ai posibiltatea să obții cunoștințe într-o ramură foarte nouă.
Pe parcursul evenimentului vei învăța să folosești alimente provenite din foraging, pe care le poți transpune apoi în rețete pe care să le faci singur acasă. Aceste elemente au texturi diferite și gusturi mai puternice, necesitând de multe ori forme de pregătire/gătire diferită față de cele clasice din supermaket.

Pentru cine este potrivit?

 • dacă ești interesat de culesul de ciuperci sau de plante din flora spontană
 • sau de orice ține de micologie sau de botanică
 • și vrei să îți faci inițierea în studiul acestor organisme
 • să cunoști care este natura lor
 • ori să afli ce funcții au în ecosistem
 • și să percepi care este amploarea diversității lor

Cine sunt trainerii?

Iulia Demeter
Ghid micologic
&
Trainer outdoor
Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic
Mirabela Perju
Biolog

Dacă vrei să fii la curent cu noutățile de pe site-ul nostru, te rugăm să ne scrii adresa ta de mail. Astfel, noi îți vom trimite periodic email-uri informative!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Incredible Romania will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.