Curs de Inițiere în Culesul Ciupercilor Sălbatice

Home » Curs de Inițiere în Culesul Ciupercilor Sălbatice

Ești fascinat de Universul ciupercilor?​

Dacă ești interesat de culesul de ciuperci din flora spontană sau de orice ține de micologie și vrei să îți faci inițierea în studiul acestor organisme, să cunoști care este natura lor, ce funcții au în ecosistem și să percepi care este amploarea diversității lor, acesta este un curs special gândit pentru tine.

Înscrierile sunt deschise!

Motivați să înțelegem cât mai mult din ceea ce se întâmplă în jurul nostru, în lumea naturală, am descoperit multitudinea de întrebuințări pe care elementele din natură le pot pune la dispoziția noastră atunci când deținem informația necesară. 

În întreaga evoluție a omului, din cele mai vechi timpuri, doar elementele din natură au stat la baza supraviețuirii noastre ca specie.

Urmărește prezentarea proiectului

Desfășurarea cursului de inițiere în culesul ciupercilor sălbatice

Cursul se desfășoară pe o platformă online, unde vei avea acces timp de 60 de zile, așadar îl poți parcurge în propriul ritm. Pe această platformă online de învățare vei avea un suport teoreticactivități de consolidare a cunoștințelorcursuri înregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.

Pentru finalizarea cursului, vei avea câteva examene pe care să le parcurgi, astfel încât să-ți poți fixa mai bine cunoștințele.

Introducere în micologie

1. Introducere în studiul ciupercilor.
2. Concepte de bază și istoria Micologiei

Ecologia generală a fungilor

1. Strategii ecologice ale ciupercilor
2. Structuri și rol ecologic
3. Habitate micologice

Norme și bune practici ale culesului

1. Cules sustenabil
2. Norme de cules

Cele mai toxice ciuperci

Principalele grupuri taxonomice

1. Taxonomia modernă
2. Clasificarea Regnului Fungi

Suportul teoretic scris este COLOR

Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. Acesta poate fi vizualizat la o rezoluție mare pe orice ecran. 

 

Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

Videoconferințe pentru înțelegerea materiei

Îți punem la dispoziție o serie de conferințe prin care se explică anumite subiecte din curs.

Există evenimente practice?

Acest curs nu cuprinde evenimente practice.

Cât costă?

Cine sunt trainerii?

Iulia Demeter
Ghid micologic
&
Trainer outdoor
Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic

Ce părere au avut cursanții noștri?

"Mulțumesc Incredibile pentru tot ce m-ai ajutat să învăț! Până să fac cursul, treceam prin pădure că “Vodă prin lobodă”, însă acum la fiecare pas descopăr miracolul vieții!!"
LIANA MIRON
"Chiar dacă este prezentat ca un curs de inițiere, am învățat mult mai multe decât ma așteptam. În plus, acest curs mi-a deschis apetitul pentru a cunoaște cât mai multe despre aceasta minunata lume a ciupercilor. Materialele sunt foarte bine structurate, concise, într-un limbaj științific, dar accesibil (explicațiile sunt ușor de înțeles). În ceea ce privește calitatea materialelor video, am remarcat atenția la detalii și profesionalismul cu care acestea au fost prelucrate. Recomand cu căldură acest curs!"
OANA

Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774504773.