Curs de CULEGĂTOR din FLORA SPONTANĂ (Foraging)

Home » Curs de CULEGĂTOR din FLORA SPONTANĂ (Foraging)

Te fascinează culesul de plante și ciuperci,
dar nu știi de unde să începi?

Știm cât este de descurajant să îți dorești să înveți despre plantele și ciupercile sălbatice și să fii nevoit(ă) să o faci fără un îndrumător de încredere. Acest curs își propune să te familiarizeze, într-un cadru sigur, cu ciuperci și plante care se găsesc la îndemână.

Suntem încântați să transmitem aceste cunoștințe străvechi, iar obiectivul nostru este să îți furnizăm uneltele pentru a fi autodidact și pentru a învăța cum poți identifica și introduce în dietă, cu încredere, o multitudine de elemente provenite din flora spontană. Ba mai mult, îți vei umple bucătăria și cămara cu cele mai nutritive elemente de pe Pământ. Cele sălbatice.

Înscrierile încep din data de 19 aprilie 2021 și vor fi deschise până la epuizarea locurilor!
Urmărește prezentarea proiectului

Desfășurarea cursului de Culegător din Flora Spontană (Foraging)

Odată înregistrat la acest curs, vei avea acces pe viață , astfel încât vei putea revizui materialele oricând dorești și la orice oră. Vei avea acces pe o platformă online de învățare, în care vei avea un suport teoretic, activități de consolidare a cunoștințelor (adică teme și jocuri interactive) și video-cursuri înregistrate.

Colectare responsabilă: bune practici și măsuri de siguranță

Culesul din flora spontană nu se poate face oricum. În acest capitol vei învăța să culegi sustenabil și vei afla ce ai de făcut pentru a respecta normele de siguranță alimentară și cum să fii pregătit pentru ieșirile în teren.

Cunoașterea mediului natural

Totul este conectat: de la sol, până la cer!
Fiecare lucru în natură are un loc bine stabilit și contribuie la funcționarea echilibrată a ecosistemului.
Legăturile sunt esențiale pentru existența oricărui organism.

Introducere în micologie

Dincolo de hrană, ciupercile stau la baza vieții pe Pământ. În acest capitol vom face o călătorie în timp, pentru a vedea rolurile pe care le-au jucat fungii de-a lungul axei evolutive până în prezent. Și ne vom familiariza cu multe noțiuni micologice.

Introducere în botanică

Cunoașterea plantelor este vitală!
Vom vedea care sunt caracteristicile principale ale plantelor pe care trebuie să le analizăm în detaliu. Doar așa vom putea identifica în siguranță și cu certitudine o plantă.

Identificarea celor mai toxice specii de plante și de ciuperci

Mai important decât să cunoaștem elementele comestibile din flora spontană este să le cunoaștem pe cele periculoase. Trebuie să știm de ce să ne ferim, pentru a putea să ne dezvoltăm mai tare această pasiune.

Foraging de primăvară

Primăvara este momentul renașterii. Un nou start se dă pentru aventura vieții. Un festival de răsaduri și muguri care cucerește prin verde toate peisajele. Bun venit unui cocktail de vitamine și prospețime!

Foraging de vară

Când soarele a pus stăpânire pe Pământ și simțim cum razele acestuia ne arde fața, e momentul să ne bucurăm de o abundență de flori și să întâmpinăm primele fructe îndulcite de energia solară.

Foraging de toamnă

Toamna este perioada de maximă fructificare a ciupercilor. Acum este momentul să ne îndreptăm întreaga atenție pe studiul acestor organisme și să vedem care sunt elementele ce trebuie urmărite pentru a le putea identifica.

Foraging de iarnă

Dacă e iarnă, ne e mai ușor să stăm în casă și să punem mâna pe teorie. Dar avem încă lucruri pe care le putem culege, fie că sunt plante veșnic verzi, fie că sunt tulpini uscate ale unor plante care ne indică locul unde se află rădăcinile, fie că sunt ciuperci iubitoare de frig.

Gastronomie


Elementele pădurii au nevoie de o abordare corectă din punct de vedere al proceselor prin care se prepară,
pentru a se adapta cerințelor moderne.

Metode de gătire și de conservare specifice pentru Foraging

Texturile sunt mai dure, mai aspre, mai intense și ne stau la dispoziție pentru o perioadă scurtă de timp. În acest capitol vom vedea cum le putem conserva astfel încât să avem acces la ele și când nu mai sunt disponibile.

Revizuire și evaluare


Pentru înțelegerea materiei, pe parcursul anului propunem o serie de sarcini, prin care te poți autoevalua.

Suportul teoretic scris COLOR este downloadabil și se poate printa

Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. 

 

Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

Video-cursuri pentru înțelegerea materiei

Îți punem la dispoziție o serie de video-uri prin care se explică anumite subiecte din curs.

Crâmpeie dintr-un Videocurs

Video-uri explicative

Prin filmulețe făcute direct pe teren, ne vom familiariza cu diferite elemente din flora spontană. 

Mai jos poți vedea un VIDEO demonstrativ din cadrul cursului – Lactarius salmonicolor.

Evenimente practice

Date evenimente 2021

Dat fiind faptul că s-au epuizat toate locurile în seria pe care am propus-o, la data de 06.05.2021 am lansat încă un pachet de date pentru a putea fi accesibil celor care nu au apucat să se înscrie.

evenimente practice - iesit in natura cu IncrEdible

Cât costă?

Poți achita acest curs, sau oricare din cursurile noastre, în până la 12 rate FĂRĂ DOBÂNDĂ. Află mai multe.

Cine sunt trainerii?

Iulia Demeter
Ghid micologic
&
Trainer outdoor
Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic
Anca Corduban
Inginer Silvicultor
&
Forager Chef
incredible elena turull fuentes - gestiune cursanti
Elena Turull Fuentes
Gestiune studenți

Ce vei putea face după terminarea acestui curs?

Cui se
adresează?

Ce părere au avut cursanții noștri?

"Este un curs bine structurat cu informații foarte utile, transmise sub diferite forme (fise, filmulețe, videoconferințe, etc). Un curs care cel puțin pentru mine, a făcut “lumina” și mi-a deschis porțile către Foraging. Pe lângă acest curs, trebuie categoric și multa practica, dar când mergi în natura cu dorința de a culege, pe lângă bagajul fizic, ai bagajul de cunoștințe oferit de echipa Incredible, care este unul foarte valoros și de real folos. Vă mulțumesc! 🤗"
CORNELIA
"Am avut norocul sa prind anul trecut o iesite in natura cu grupa din care fac parte la curs. A fost extraordinar. Înainte de acest curs nu aveam cunoștințe despre ciuperci si plante salbatice pe care le putem folosi in alimentatia noastea. Am învățat multe si apreciez interesul profesorilor de a explica cat mai clar si in detaliu tot. Au răbdare si răspuns minutios la toate întrebările puse. Alt aspect pozitiv al cursului sunt videoconferintele,pe care le pot urmari de pe platforma cursului, atunci cand am timp si de cate ori vreau ca sa imi fixez si sa imi notez informațiile primite. Rețetele primite sunt savuroase iar metodele de conservare predate ma ajuta mult in gospodărie. Pe parcursul cursului am reusit si sa cunosc oameni minunati care iubesc natura la fel de mult ca mine. Recomand cu caldura acest curs."
MARILENA
"Un curs foarte complex cu foarte multe informatii atat despre ciuperci cat si despre plantele din flora spontana."
TUDOR
"Cel mai util curs pe care l am urmat vreodata! Am invatat neasteptat de multe lucruri noi, profesorii sunt super faini si stiu sa predea de asa natura incat sa inveti de placere. Practica de asemenea a fost mai mult decat ma asteptam. Recomand acest curs cu toata inima tuturor celor pasionati catusi de putin de mediul natural. Mie mi a deschis multiple universuri noi."
SÂNZIANA

Pentru înscriere sau dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să ne contactezi la: 0774504773.