Curs de CULEGĂTOR din FLORA SPONTANĂ (Foraging)

Home » Curs de CULEGĂTOR din FLORA SPONTANĂ (Foraging)

Te fascinează culesul de plante și ciuperci,
dar nu știi de unde să începi?

Știm cât este de descurajant să îți dorești să înveți despre plantele și ciupercile sălbatice și să fii nevoit(ă) să o faci fără un îndrumător de încredere. Acest curs își propune să te familiarizeze, într-un cadru sigur, cu ciuperci și plante care se găsesc la îndemână.

Suntem încântați să transmitem aceste cunoștințe străvechi, iar obiectivul nostru este să îți furnizăm uneltele pentru a fi autodidact și pentru a învăța cum poți identifica și introduce în dietă, cu încredere, o multitudine de elemente provenite din flora spontană. Ba mai mult, îți vei umple bucătăria și cămara cu cele mai nutritive elemente de pe Pământ. Cele sălbatice.

Ediție nouă: 27 NOIEMBRIE 2020!
foraging sustainable mushroom fungi romania carpathian mountains
Urmărește prezentarea proiectului

Desfășurarea cursului de Culegător din Flora Spontană (Foraging)

Vei avea la dispoziție 6 luni să termini cursul. În acest timp ai acces pe o platformă online de învățare, în care vei avea un suport teoretic, activități de consolidare a cunoștințelor (adică teme și jocuri interactive), VIDEOCONFERINȚE înregistrate și video-uri pentru înțelegerea materiei.

Cursul cuprinde 4 EVENIMENTE practice la alegere, cu activități pe teren și indoor, în care sunt incluse workshop-urile și toate mesele din timpul evenimentului.

Colectare responsabilă: bune practici și măsuri de siguranță

Culesul din flora spontană nu se poate face oricum. În acest capitol vei învăța să culegi sustenabil și vei afla ce ai de făcut pentru a respecta toate normele de siguranță alimentară și cum să fii pregătit pentru ieșirile în teren.

Cunoașterea mediului natural


Totul este conectat: de la sol, până la cer!
Fiecare lucru în natură are un loc bine stabilit și contribuie la funcționarea echilibrată a ecosistemului.
Legăturile sunt esențiale pentru existența oricărui organism.

Introducere în micologie


Dincolo de hrană, ciupercile stau la baza vieții pe Pământ. În acest capitol vom face o călătorie în timp, pentru a vedea rolurile pe care le-au jucat ciupercile de-a lungul axei evolutive până în prezent.

Introducere în botanică


Cunoașterea plantelor este vitală!
Vom vedea care sunt caracteristicile principale ale celor mai importante familii.

Identificarea celor mai toxice specii de plante și de ciuperci

Mai important decât să cunoaștem elementele comestibile din flora spontană este să le cunoaștem pe cele periculoase. Trebuie să știm de ce să ne ferim, pentru a putea să ne dezvoltăm mai tare această pasiune.

Foraging de primăvară


Primăvara este momentul renașterii. Un nou start se dă pentru aventura vieții. Un festival de răsaduri și muguri care cucerește prin verde toate peisajele. Bun venit unui cocktail de vitamine și prospețime!

Foraging de vară

Când soarele a pus stăpânire pe Pământ și simțim cum razele acestuia ne arde fața, e momentul să ne bucurăm de o abundență de flori și să întâmpinăm primele fructe îndulcite de energia solară.

Foraging de toamnă

Toamna este perioada de maximă fructificare a ciupercilor. Acum este momentul să ne îndreptăm întreaga atenție pe studiul acestor organisme și să vedem care sunt elementele ce trebuie urmărite pentru a le putea identifica.

Foraging de iarnă

Dacă e iarnă, ne e mai ușor să stăm în casă și să punem mâna pe teorie. Dar avem încă lucruri pe care le putem culege, fie că sunt plante veșnic verzi, fie că sunt tulpini uscate ale unor plante care ne indică locul unde se află rădăcinile, fie că sunt ciuperci iubitoare de frig.

Gastronomie


Elementele pădurii au nevoie de o abordare corectă din punct de vedere al proceselor prin care se prepară,
pentru a se adapta cerințelor moderne.

Metode de gătire și de conservare specifice pentru Foraging

Texturile sunt mai dure, mai aspre, mai intense și ne stau la dispoziție pentru o perioadă scurtă de timp. În acest capitol vom vedea cum le putem conserva astfel încât să avem acces la ele și când nu mai sunt disponibile.

Revizuire și evaluare


Pentru înțelegerea materiei, pe parcursul anului propunem o serie de sarcini, prin care te poți autoevalua.

Suportul teoretic scris COLOR este downloadabil și se poate printa

Manualul electronic al cursului este însoțit până la capăt de fotografii color, scheme explicative și tutoriale demonstrative pas cu pas. Acesta este pregătit pentru a fi tipărit în format A4 sau poate fi vizualizat la o rezoluție mare pe orice ecran. 


Imaginea de mai jos conține un colaj demonstrativ preluat din materialul teoretic pe care ți-l punem la dispoziție.

30+ Videoconferințe pentru înțelegerea materiei

Îți punem la dispoziție o serie de conferințe înregistrate prin care se explică anumite subiecte din curs. Dacă vei avea întrebări suplimentare, acestea se pot pune pe forumurile existente, iar trainerii noștri vor reveni cu explicații.

Crâmpeie dintr-o videoconferință

Video-uri explicative

Prin filmulețe făcute direct pe teren, ne vom familiariza cu diferite elemente din flora spontană. 

Mai jos poți vedea un VIDEO demonstrativ din cadrul cursului – Lactarius salmonicolor.

Unde se țin evenimentele practice?

Evenimentele practice au loc în Munții Apuseni, grupa montană Codru Moma.

Evenimente

 • Din aprilie până în noiembrie vom organiza evenimente practice, îndeosebi la cort, dar cu posibilitatea de cazare la pensiunile din zonă (contra-cost) dacă nu îți este potrivit dormitul în natură.

Cum sunt evenimentele IncrEdible?

Cât costă?

 • 900 RON: cursul teoretic pe o platformă ONLINE
 • 1800 RON (pentru PLATA INTEGRALĂ): cursul Online plus 4 evenimente practice plătit într-o singură tranșă, beneficiind astfel de un preț mai mic.
 • 2100 RON (pentru PLATA ÎN RATE): cursul Online plus 4 evenimente practice, plătit în rate. Schema de plată cuprinde o taxă inițială de 600 RON și alte 3 plăți a câte 500 RON fiecare.
  Pentru acest tip de plată, te rugăm să iei legătura cu noi.
 • Pentru pachete speciale sau grupuri, te rugăm să ne contactezi, iar un agent comercial va lua legătura cu tine pentru a-ți propune o ofertă potrivită nevoilor tale
 • 400 RON: dacă dorești să vii cu un prieten la un eveniment de practică, acesta poate asista chiar dacă nu este înscris la curs dacă ne anunțați din timp și achitând această taxă

Cine sunt trainerii?

Iulia Demeter
Ghid micologic
&
Trainer outdoor
Quim Rueda Pilar
Forager Chef
&
Ghid micologic
Anca Corduban
Inginer Silvicultor
&
Forager Chef
incredible elena turull fuentes - gestiune cursanti
Elena Turull Fuentes
Gestiune studenți

Ce vei putea face după terminarea acestui curs?

 • Vei putea identifica, recolta și pregăti hrană sălbatică (cu ingrediente provenite din Foraging) din cele mai abundente și hrănitoare „buruieni” de pe Pământ și cu unele dintre cele mai comune ciuperci comestibile.
 • Vei putea aplica cunoștințele pe care le vei dobândi în cadrul modulului de Bazele botanicii și ale Micologiei la întreaga lume a plantelor și a ciupercilor din jurul tău. Cu aceste cunoștințe fundamentale, vei fi pregătit să îți lărgești plaja de cunoștințe în materie de plante sau ciuperci pe care să le introduci în dietă.
 • Vei putea începe să folosești practici ancestrale ale foraging-ului sezonier, fiind pus la curent cu cele mai noi descoperiri științifice în ceea ce privește comestibilitatea elementelor sălbatice, și vei putea să-ți conservi hrană pentru celelalte sezoane
 • Îți poți învăța copiii bucuria de a se hrăni cu plante sălbatice și vei putea să-i pui bazele pentru cunoașterea lumii naturale. Identificarea plantelor și a ciupercilor poate să fie un joc extraordinar pentru mintea lor curioasă!
 • Vei fi mai autonom, astfel nu vei mai depinde 100% de sistem.

Cui se
adresează?

 • Persoanelor care vor să dobândească un pachet mai larg de cunoștințe în ceea ce privește elementele din flora spontană, recoltarea și procesarea elementelor din natură în scop alimentar
 • Persoanelor care vor să își completeze cunoștințele în materie de Foraging
 • Persoanelor care vor să își îmbogățească cunoștințele despre mediu
 • Persoanelor interesate de gătit cu elemente din flora spontană

Dacă mai ai întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care le-ai găsit în această pagină, te rugăm să completezi acest formular și noi te vom contacta în curând.

Dacă vrei să fii la curent cu noutățile de pe site-ul nostru, te rugăm să ne scrii adresa ta de mail. Astfel, noi îți vom trimite periodic email-uri informative!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Incredible Romania will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.